2014. március. 09. 14:31 MTI Utolsó frissítés: 2014. március. 09. 14:14 Itthon

Pártvasárnap: ígérgetés és vagdalkozás

A baloldal nettó százezres minimálbérről beszél, a Fidesz szerint teljesen mindegy, mit ígérgetnek a szocialisták

A nettó minimálbér 100 ezer forintra emelését és 250 ezer új munkaerő-piaci állás megteremtését vállalja a baloldali összefogás a következő ciklusra, ha kormányra kerül - jelentette ki Gúr Nándor, az MSZP alelnöke vasárnap sajtótájékoztatón, Budapesten.

A szocialista politikus elmondta: hiteles és kiszámítható gazdaságpolitikával visszaszereznék a befektetők bizalmát, az így megvalósuló beruházások pedig új munkahelyeket eredményeznének. Gúr Nándor közölte: a százezer új munkahely a többi között szociális szövetkezetekben, a zöld gazdaságban és az építőiparban jöhetne létre, miután - részben uniós támogatással - lakáskorszerűsítési, épületfelújítási és -szigetelési programot indítanának, ami a rezsiköltségek fenntartható csökkentését is lehetővé tenné.

Ezen kívül - folytatta - lehetővé tennék, hogy a kisvállalkozások a foglalkoztatáshoz kapcsolódó járulékterheket leírják a társasági nyereségadóból, ami a fekete foglalkoztatás visszaszorítását segítené. Szerepel ígéreteik között az alapvető élelmiszerek áfájának 5 százalékra csökkentése is.

A Fidesz szerint teljesen mindegy, mit ígérgetnek a szocialisták, mert mindig az ellenkezőjét csinálták. A kormánypárt vasárnap Gúr Nándor, az MSZP alelnökének sajtótájékoztatójára reagálva "reménytelen politikusok kétségbeesett ígérgetésének" nevezte az elhangzottakat. Mint írták, teljesen mindegy, mit ígérgetnek a szocialisták, "nem lehet hinni nekik, mert mindig az ellenkezőjét csinálták annak, amit ígértek". A Fidesz megjegyezte: az elmúlt 24 évben már minden párt bizonyíthatott, minden pártnak az a programja, amit csinált.

Hirdetés
Címkék
hvg360 Matalin Dóra - Hamvay Péter 2025. május. 02. 19:30

Mitől lesz finom a főzelék, milyen vendégektől borul ki Sárközi Ákos, és van-e itthon jó és olcsó alapanyag?

Mit értenek sokan félre a gluténmentességben? Hogyan lehet kikeveredni a főzeléktraumákból? Melyik alapanyagokat utálják legjobban a magyarok? Szuvidáljunk, vagy kövessük nagyanyáink módszereit? És miért nem szabad soha válaszolni Sárközi Ákos kérdéseire az éttermében? A Michelin-csillagos séf, Szatmári Ferenc gasztroblogger és Horváth Judit gasztroíró, receptfejlesztő volt a HVG Címlapsztori vendége.