2013. július. 04. 05:41 MTI Utolsó frissítés: 2013. július. 04. 05:31 Itthon

Augusztusra jön a rendelet a közétkeztetésről

Augusztusra elkészülhet a közétkeztetést szabályozó végleges rendelet, az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) addig lezárná a tárgyalásokat a jogszabályról - írja a csütörtöki Magyar Nemzet.

A napilap cikke felidézi, hogy az Emmi a közelmúltban terjesztette elő rendelettervezetét, amely átfogóan szabályozná a közétkeztetést, és amelynek köszönhetően tápanyagban gazdag, egészséges és változatos ételeket tálalnának a menzákon.

Gál Pál Zoltán, a Turisztikai és Vendéglátó Munkaadók Országos Szövetségének (Vimosz) elnöke a tárca és a közétkeztető cégek képviselőinek egyeztetéséről a lapnak elmondta, bár újra megemlítették, hogy a vendéglátás 27 százalékos áfáját csökkenteni kellene, elsősorban szakmai pontokról tárgyaltak.

Ezek között szerepel például, hogy a rendelettervezet előírja élelmezésvezetők és diétás szakácsok alkalmazását, de ezeket a szakmákat éppen most vették ki az OKJ-s képzésből. Ezt jelezték a tárca képviselőinek, akik ígéretet tettek a helyzet rendezésére - olvasható a Magyar Nemzetben.

Hirdetés
Vállalkozás Gyükeri Mercédesz 2024. december. 22. 20:00

"Mi csak a gyümölcs ízét tudjuk megőrizni": a magyar szörpforradalom egyik bölcsőjében jártunk

Addig gépesítünk, amíg az nem megy a minőség rovására, vallja Galajda Péter, aki azért kezdett el szörpöt gyártani, mert nem talált megfelelőt a piacon. A Mayer szörp mára az egyik legismertebb prémium élelmiszer lett, ahol ugyan mindig van a polcon a nagymama főzetét idéző eperszörp, de kísérleteznek chilivel és kaporral is.