Hajnali négykor kezdték meg a munkát a kaposvári MH 64. Boconádi Szabó József Logisztikai Ezred Tátra települt tábori ellátó csoportjának katonái, akik pénteken 350-400 főre készítették el az ebédet - közölte a honvédelem.
Pénteken a menü húsleves és tarhonyás hús volt - írta honlapján a honvédség.
A leveshez 30 kilogramm húsos csontot, 20 kilogramm sárgarépát, 10 kilogramm petrezselyemgyökeret, 5 kilogramm zellert és karalábét, 10 kilogramm vöröshagymát és tésztát, valamint egy kilogramm ételízesítőt használtak fel. A tarhonyás hús pedig 53 kilogramm lapockából, 40 kilogramm tarhonyából, 5 kilogramm hagymából és 10 liter lecsóból készült.
A váltott műszakban tevékenykedő szakácsok egyébként minden nap éjfélig dolgoznak, hogy elkészítsék a gáton tevékenykedő katonák számára az ételeket.