2013. április. 04. 20:20 MTI Utolsó frissítés: 2013. április. 04. 20:21 Itthon

Zsíros uniós projektet mondott fel a hortobágyi génmegőrző

Felmondott egy 10 millió euró összköltségvetésű uniós projektet a hortobágyi génmegőrző. Az új vezetőség úgy látja ugyanis, hogy pályázat átgondolatlan volt, és vállalhatatlan jogi kockázatok vannak benne.

Legelőtavak élőhely-kezelése a Hortobágyon című európai uniós LIFE+ projekthez 2012-ben nyert támogatást a Hortobágyi Természetvédelmi és Génmegőrző Nonprofit Kft. A felmondást Sárosi Eleonóra, a cég turisztikai és marketing igazgatóhelyettese jelentette be közleményben.

A társaság március 1-jén kinevezett vezetősége a cég új tulajdonosi joggyakorlójával, a Hortobágyi Nemzeti Park igazgatósággal közösen megvizsgálta a pályázat céljainak jogszabályi hátterét, az eddig elvégzett munkát, és megállapították, hogy a tavaly szeptemberi kezdés óta eltelt fél évben gyakorlatilag semmi sem történt. A pályázatot pedig jogi értelemben átgondolatlanul, előkészítetlenül nyújtották be, illetve az időközben bekövetkezett jogszabályi változásokat sem vették figyelembe – írja.

Megállapították, hogy a Legelőtavak élőhely-kezelése a Hortobágyon című LIFE+ projekt "egyrészt felvállalhatatlan jogi kockázatokkal terhelt", másrészt főbb céljai egy időközben megjelent kormányhatározatnak köszönhetően külső források bevonása nélkül is megvalósíthatóak. Ezért a Hortobágyi Nonprofit Kft. a tulajdonosi joggyakorlóval egyetértésben úgy döntött, hogy a projektet a támogatási szerződés felmondásával befejezi – közölte Sárosi Eleonóra.

Hirdetés
hvg360 Pálúr Krisztina 2025. január. 03. 19:45

„Szüleink és nagyszüleink rutinszerűen spóroltak” – de lehet-e egyszerre takarékoskodni és egészségesen étkezni?

Érezhetően tovább drágultak az élelmiszerek, sokaknak kell még szorosabbra húzni a nadrágszíjat, és ez nem kellemes érzés. Balázs Barbara újságíró és takarékos gasztroblogger könyve útmutató ahhoz, hogyan lehet a házikoszttal takarékoskodni, milyen a mértékletes konyha, és hogyan győzhetjük le a kisebbségi komplexusainkat, ha főzésről van szó. <strong>Mit érdemes megtartani a régi idők szokásaiból</strong>, és hogyan spóroljanak, akik speciális diétára szorulnak?