2012. szeptember. 28. 12:27 MTI Utolsó frissítés: 2012. szeptember. 28. 12:20 Itthon

Újabb 420 milliót költöttek a dunai partfal megerősítésére

Újabb szakaszon erősítették meg az omlás- és csúszásveszélyes dunai partfalat Dunaújvárosnál. A 420 millió forintos beruházás révén a Kőtár alatti partvédőmű felújításának második üteme valósult meg.

Az önkormányzat a Közép-Dunántúli Operatív Programban (KDOP) pályázott sikeresen és nyert el 357 millió forint uniós támogatást, amely 85 százalékos támogatásnak felel meg.

A közbeszerzési eljáráson nyertes vállalkozók az Öreghegy és a Siklói út közötti partvédőmű újabb szakaszának megújítása során négy csáposkutat, víztelenítő aknát korszerűsítettek, negyven új talajvízszint észlelő kutat létesítettek és harmincnyolcat eltömedékeltek.

A már meglévő 192 talajvízszint-észlelő kútnál aktivitásvizsgálatot végeztek, valamint a Kőtár alatti partfalszakaszon egy vízelvezetőt és két lépcsőt helyreállítottak - olvasható az önkormányzat pénteki közleményében.

A partfalszakasz felújításának első ütemét egy korábbi nyertes pályázat segítségével 2008 és 2010 között végezték el. Az akkori munkálatok mintegy 325 millió forintba kerültek.

Hirdetés
hvg360 Matalin Dóra - Hamvay Péter 2025. május. 02. 19:30

Mitől lesz finom a főzelék, milyen vendégektől borul ki Sárközi Ákos, és van-e itthon jó és olcsó alapanyag?

Mit értenek sokan félre a gluténmentességben? Hogyan lehet kikeveredni a főzeléktraumákból? Melyik alapanyagokat utálják legjobban a magyarok? Szuvidáljunk, vagy kövessük nagyanyáink módszereit? És miért nem szabad soha válaszolni Sárközi Ákos kérdéseire az éttermében? A Michelin-csillagos séf, Szatmári Ferenc gasztroblogger és Horváth Judit gasztroíró, receptfejlesztő volt a HVG Címlapsztori vendége.