2012. február. 17. 18:59 MTI Utolsó frissítés: 2012. február. 17. 19:35 Itthon

Még tervezgetik, hány embert rúgnak ki a VM-től

Még kidolgozás alatt van, hogy mennyi embert bocsátanak el a földművelésügyi tárcától - közölte a vidékfejlesztési miniszter.

"A Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) szervezeti egységeit érintő létszámcsökkentési mértékek megállapítása jelenleg folyamatban van" - közölte Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter Oláh Lajos (független) országgyűlési képviselőnek adott írásbeli válaszában, amelyet az Országgyűlés honlapján tettek közzé. A képviselő létszámleépítéssel kapcsolatban intézett kérdést a miniszterhez. A miniszter emlékeztetett: a kormányzati létszámcsökkentésről szóló kormányhatározat melléklete felsorolja a Vidékfejlesztési Minisztérium fejezetéhez kapcsolódó létszámcsökkentési kötelezettséget.

Ennek alapján megállapítható, hogy a nemzeti park igazgatóságokat a létszámcsökkentés nem érintette. A környezetvédelmi, természetvédelmi felügyelőségek, valamint az Országos Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Főfelügyelőség létszámát összesen 236 fővel kellett csökkenteni. Ez utóbbinak az intézményenkénti meghatározását a vidékfejlesztési miniszter irányítása alá tartozó egyes költségvetési szervek létszámcsökkentéséről szóló VM utasítás melléklete tartalmazza.

A szóban forgó kormányhatározat melléklete meghatározza azt is, hogy a Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatalra (MGSZH) vonatkozó létszámcsökkentési kötelezettség 188 fő. Ezen belül a Növény-, Talaj és Agrárkörnyezet-védelmi Igazgatóság 8 fős létszámcsökkentéssel érintett. Fazekas Sándor javasolja az országgyűlési képviselőnek, a megyei kormányhivatalok földhivatalai, valamint növény- és talajvédelmi igazgatóságai, illetve a népegészségügyi szakigazgatási szervek által végrehajtott létszámcsökkentéssel kapcsolatos kérdéseivel forduljon a felügyeletet ellátó miniszterekhez - tartalmazza a vidékfejlesztési tárca vezetőjének válasza.

Hirdetés
Vállalkozás Gyükeri Mercédesz, Rácz Gergő 2024. december. 29. 17:30

Ahol a rizs az isten és perui a spárga: a Nobuban jártunk

Lehet variálni egy felső polcos étteremlánc menüsorában, vagy az főben járó vétek? Honnét tudja egy ázsiai kulináriát szolgáló étterem beszerezni az alapanyagait Budapesten, és hogy lesz a megoldás végül Spanyolország? Ezekről és sok másról faggattuk a Nobu Budapest séfjét, Schreiner Gábort, közben azt is megkérdeztük, hogy a halak filézése közben milyen gyakran vágja meg a kezét.