Itthon HavariaPress 2012. február. 08. 10:09

Hűtlen kezelés miatt tett feljelentést a Budapesti Temetkezési Intézet

Feljelentést tett a Budapesti Temetkezési Intézet (BTI) Zrt. különösen nagy értékre elkövetett hűtlen kezelés megalapozott gyanújával a Csömöri Temetkezési Szolgálat Kft. megvásárlása miatt - közölte Szűcs Panni, a Budapesti Városüzemeltetési Központ Zrt. szóvivője és Horváth József, a BTI vezérigazgatója.

A közlemény ismerteti, hogy a Budapesti Temetkezési Intézet 2003. november 14-én tíz évre bérbe és üzemeltetésbe vette a Csömöri Temetkezési Szolgálat Kft. tulajdonában lévő ingatlant, az azon lévő krematóriumot, továbbá a temetőként funkcionáló területet a P.S.I. Holding Kft.-től, majd 2006. március 30-án - a Fővárosi Közgyűlés tulajdonosi bizottságának támogatásával - megvásárolta a Csömöri Temetkezési Szolgálat Kft. 99 százalékát 820 millió forintos vételáron. A fennmaradó 1 százalékot a BTI Zrt. leánycége, a BTI Nemeskő és Építőipari Kft. vette meg.

A BTI álláspontja szerint a társaság előző vezetése túlzott vételárat fizetett, a rendelkezésre álló értékbecslések is mindössze 565 millió forintos forgalmi értéket állapítottak meg a teljes ingatlanra.

Az intézet a dokumentumokra hivatkozva azt közölte: az árkülönbözet a hamvasztóüzem működtetéséből kialakult piac megvásárlásával indokolta a korábbi cégvezetés. A jelenlegi vezetés jelezte: a krematóriumot mindvégig az intézet működtette, vagyis a cég a saját piacát vásárolta meg. A közlemény szerint ezzel jelentős gazdasági érdeksérelmet szenvedett el a Budapesti Temetkezési Intézet Zrt. és áttételesen 100 százalékban tulajdonos fővárosi önkormányzat is.

A társaság ismeretlen tettes ellen tett feljelentést a Budapesti Rendőr-főkapitányság gazdaságvédelmi főosztályán, és fenntartja a jogot, hogy érvényesítse polgári jogi igényét is.

Hirdetés
hvg360 Pálúr Krisztina 2025. január. 03. 19:45

„Szüleink és nagyszüleink rutinszerűen spóroltak” – de lehet-e egyszerre takarékoskodni és egészségesen étkezni?

Érezhetően tovább drágultak az élelmiszerek, sokaknak kell még szorosabbra húzni a nadrágszíjat, és ez nem kellemes érzés. Balázs Barbara újságíró és takarékos gasztroblogger könyve útmutató ahhoz, hogyan lehet a házikoszttal takarékoskodni, milyen a mértékletes konyha, és hogyan győzhetjük le a kisebbségi komplexusainkat, ha főzésről van szó. <strong>Mit érdemes megtartani a régi idők szokásaiból</strong>, és hogyan spóroljanak, akik speciális diétára szorulnak?