2012. február. 01. 13:59 MTI Utolsó frissítés: 2012. február. 01. 13:57 Itthon

A fagyos idő miatt megnyitják éjszakára a vasúti várótermeket

A rendkívül hideg időjárás miatt a MÁV átmenetileg éjszaka is nyitva tartja a vasútállomások várótermeit - közölte a vasúttársaság szerdán.

A MÁV tájékoztatása szerint az intézkedés szerda éjfélkor lép életbe, emellett gondoskodtak a budapesti úgynevezett fejpályaudvarok (déli, keleti, nyugati) állandó, megerősített, a megyeszékhelyek vasútállomásainak pedig a visszatérő biztonsági ellenőrzéséről és felügyeletéről is. Szarka László, a MÁV Zrt. kommunikációs igazgatója kedden azt közölte az MTI-vel: a MÁV-csoport felkészült a téli zord időjárásra a fennakadások elkerülése, a vasúti pálya szabadon tartása érdekében. 

Tájékoztatása szerint kiemelten figyelik a vonatok fűtési és világítási berendezéseinek működőképességét, az ablakok zárhatóságát, hogy a hideg időjárás ne okozzon problémát a személyszállító szerelvényeken. A kiindulási állomáson a vonatokat - az időjárástól függően - akár 120-180 perces előfűtés után indítják. 

Kitért arra, hogy a MÁV munkatársai még a téli időjárás beállta előtt elvégezték a pálya menti váltóállító művek alépítményeinek a tisztítását, ellenőrizték a hidraulikus és a villamos váltók állítóműveit. Felmérték továbbá a hóakadályok elhárításához szükséges szerszámok, eszközök, készletek állapotát és a rendelkezésre álló mennyiséget

Hirdetés
hvg360 Gyükeri Mercédesz 2025. február. 17. 19:30

Ha Gordon Ramsay megszerette, nekünk is jó lesz? Az áldott és átkozott margarin

Nincs még egy olyan modern élelmiszer, amelyik kezdettől fogva ilyen erős érzelmeket váltott volna ki, mint a margarin. Tekintettek rá drága terméket kiváltó megmentőként, aztán a drága termék pusztítandó hamisítványaként. Egy időben méltatták azért, hogy egészséges, aztán az volt vele a baj, hogy nem, mostanában pedig mentes és fenntartható alternatívaként tálalják a gyártók. Most, hogy a margarin oldalán Gordon Ramsay-t állította versenybe egy cég, mi sem maradhattunk ki, és megnéztük: vajon tényleg össze lehet keverni a margarint a vajjal? És előállítható otthon, pálmaolaj és mindenféle adalékok nélkül?