Itthon hvg.hu 2011. október. 25. 11:48

"Gyurcsánynak most van esélye arra, amire kormányzása alatt nem volt"

Gyurcsány Ferencnek most van lehetősége arra, amire kormányzása idején nem volt esélye, arra, hogy polgáribbá tegye a baloldalt - mondta a Méltányosság Politikai Elemző Központ igazgatója a Klubrádió Reggeli gyors című műsorában.

Csizmadia Ervin - aki egy évvel ezelőtt cikkében is utalt arra, hogy a Demokratikus Koalíció Platform párt a pártban – a tegnapi ATV-interjút hozta fel a Klubrádióban, ahol Gyurcsány Ferenc többször is hangsúlyozta, hogy polgáribb politikusnak tartja magát, mint az MSZP tagjait.

A Méltányosság Politikai Elemző Központ igazgatója szerint a volt kormányfő 2004 óta cipelte magával azt a megoldatlan konfliktust, hogy a polgári értékeket nem tudta intézményesíteni az MSZP-ben. Az új pártban, ahol liberálisok és konzervatívok egyaránt lesznek, lehetőség nyílhat erre. A politológus szerint volt SZDSZ-esek és egykori MDF-esek is felbukkanhatnak. A következő időszak kihívása az lehet, hogy definiálják ezt a balközép politikát - tette hozzá.

"2014-ben nem leszek miniszterelnök-jelölt” – mondta Gyurcsány Ferenc az ATV Egyenes beszéd című műsorában hétfő este, ugyanakkor azt nem tartja lehetetlennek, hogy Bajnai Gordon lehet a demokratikus ellenzék egyik miniszterelnök-jelöltje, aki ellenben már többször kijelentette, hogy nem akar politizálni. Gyurcsány rajta kívül még Molnár Csabát, az MSZP-ből kiváltak tervezett frakcióvezetőjét említette a 2014-es miniszterelnök-jelölteket firtató kérdésre.

Nagyítás-fotógalériánk az átpártolásról - kattintson a képre!
Fazekas István
Hirdetés
Élet+Stílus Nemes Nikolett 2024. december. 28. 18:00

Pisszeghet, sípolhat, szisszenhet és pöföghet a befőttesüveg, de pont ez a jó: így  fermentáltunk savanyú káposztát

Csodás vitamin- és tápanyagbombával kényeztethetjük a mikrobiomunkat a téli ínség idején, ha fermentált ennivalókat fogyasztunk. Többek között savanyú káposztát is készíthetünk ezzel a módszerrel – elmondjuk, hogyan érdemes csinálni lépésről lépésre, mit kell tudni a sózásról, fűszerezésről, hogyan kombináljuk az alapanyagokat, és mire figyeljünk különösen az erjesztés során.