Itthon MTI 2011. május. 11. 14:55

Hajléktalanok takarítják a budapesti aluljárókat

Üdvözölte a Budapesti Módszertani Szociális Központ és Intézményei (BMSZKI) , hogy a Fővárosi Közterület-fenntartó (FKF) Zrt. hajléktalan embereket "tényleges, hasznos munkára" alkalmaz, és a kezdeményezéshez a Fővárosi Önkormányzat más közszolgáltató cégei is csatlakoznának.

A BMSZKI közleménye szerint a Fővárosi Közterület-fenntartó (FKF) Zrt. úgy döntött, hogy aluljárók takarítására 50 embert vesz fel a budapesti hajléktalanszállók lakói közül. A két ütemben felvett munkavállalók május 3-án és június 1-jén kezdték, illetve kezdik meg munkájukat - fejtették ki. A BMSZKI Dózsa György úti álláskereső irodájában három munkanap alatt 104 hajléktalan jelentkezett az állásokra. A jelentkezőket a FKF Zrt. és a BMSZKI vezetői tájékoztatták a munkavégzésről, a munkavállalókkal szemben támasztott elvárásokról és a felvétel feltételeiről - tették hozzá.

Végel Dániel

Az első ütemben hét nő és 21 férfi kezdte meg a munkát a hónap elején. Mindannyian örültek a lehetőségnek, és nem érezték "alantasnak" vagy szégyellni valónak ezt a tevékenységet - tudatta az intézmény -, annak ellenére, hogy középfokú végzettségük vagy szakmunkás bizonyítványuk van. Az érettségizetteknek továbblépési lehetőséget is tud kínálni a FKF Zrt. - jegyezték meg. A belépés napjától BKV-bérlettel, a próbaidő után pedig egyéb cafeteria-juttatásokkal támogatja a munkavállalókat a FKF Zrt. A Fővárosi Csatornázási Művek Zrt.-vel, a Főkert Nonprofit Zrt.-vel és más közszolgáltató cégekkel is tárgyalnak a hajléktalanok foglalkoztatásának segítéséről - áll a közleményben.

Hirdetés
hvg360 Gyükeri Mercédesz 2025. április. 18. 19:30

A sós vízbe pottyant disznótól az ünnepi asztalig: hogyan lett a húsvét főszereplője a sonka?

A kínaiak úgy tartják: a sonkát is ők találták fel. Egy dolgot azonban elrontottak: nem volt hozzá ünnepük. Nem mintha a sonkának a nyugati világban bármi köze lenne bármilyen ünnephez, ma mégis ez a húsvéti asztal főszereplője. Miért alakult ez így, és hogyan születtek meg a világ legjobb sonkái? Kis sódartörténet húsvét előtt, főzési jó tanácsokkal.