2011. április. 13. 06:43 MTI Utolsó frissítés: 2011. április. 13. 05:55 Itthon

Többezren akarnak Tatabányára járni

A Modern Üzleti Tudományok Főiskolájának budapesti és tatabányai tagozataira idén tizenkét százalékkal több diák jelentkezett, az összes jelentkező létszáma átlépte a háromezer főt - közölte az intézmény oktatási rektorhelyettese.

A növekedés a főiskola több újszerű kezdeményezésének köszönhető, mint például a ledolgozható tandíj bevezetése vagy a nemzetközi képzés beindítása: egy év továbbtanulással a MÜTF-diploma mellé a cseh bankárképző Európa-szerte elismert oklevelét is megszerezhetik a diákok - mondta el Némethné Gál Andrea, hozzátéve, hogy a jelentkezők száma főleg Tatabányán emelkedett.

A főiskola a hagyományos gazdasági képzései mellett az idén először hirdette meg a műszaki menedzser alapszakot, erre 165 jelentkezés érkezett. A szakon a projektmenedzser mellett az országban egyedülállóként létesítménygazdálkodási szakirány indul. A főiskola felmérése szerint ugrásszerűen nő az igény olyan felsőfokú műszaki végzettségű szakemberekre, akik képesek épületek komplex üzemeltetésének irányítására. A terület felívelő ágban van, és biztos elhelyezkedést kínál.

A felsőfokú szakképzések iránt is nagy volt az érdeklődés, Budapesten és Tatabányán egyaránt csaknem 70 százalékkal nőtt a jelentkezők száma, a képzések közül a nemzetközi szállítmányozás és logisztika a legnépszerűbb.

A Modern Üzleti Tudományok Főiskolája 1992-ben 96 diákkal indult Tatabányán, jelenleg összesen mintegy kétezer hallgatót képeznek a városban, illetve az intézmény budapesti és székelyudvarhelyi tagozatán.

Hirdetés
Vállalkozás Gyükeri Mercédesz 2024. december. 22. 20:00

"Mi csak a gyümölcs ízét tudjuk megőrizni": a magyar szörpforradalom egyik bölcsőjében jártunk

Addig gépesítünk, amíg az nem megy a minőség rovására, vallja Galajda Péter, aki azért kezdett el szörpöt gyártani, mert nem talált megfelelőt a piacon. A Mayer szörp mára az egyik legismertebb prémium élelmiszer lett, ahol ugyan mindig van a polcon a nagymama főzetét idéző eperszörp, de kísérleteznek chilivel és kaporral is.