2005. március. 04. 17:52 MTI Utolsó frissítés: 2005. március. 04. 23:34 Itthon

Az egyházak nem kommentálják a hvg.hu listáját

Nem kommentálták érdemben az MTI által megkérdezett egyházi vezetők, tisztségviselők azt a hvg.hu-n megjelent listát, amely a Belügyminisztérium III/III-as főcsoportfőnöksége 1989-es tiszti állományának névsorát és rangfokozatait közli.

A lista szerint külön alosztály foglalkozott a "római katolikus egyházzal szembeni" elhárítással, és külön alosztályt hoztak létre a "protestáns és más egyházak" megfigyelésére.
   
Veres András püspök, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia titkára a sajtóiroda vezetőjének közvetítésével tudatta, hogy az ügyről nem kíván nyilatkozni.
   
A listán a protestáns és más egyházakkal szembeni elhárítással foglalkozó tisztekként megjelöltek kapcsán a Magyarországi Evangélikus Egyház szóvivője, Hafenscher Károly első reagálásként azt mondta, hogy közülük "senkit nem ismernek". Megjegyezte: "ezzel ugyanúgy nem tudunk foglalkozni, mint a másik listával, mert nincs mögötte dokumentum".
   
A Magyarországi Református Egyház szóvivője, Csoma Áron úgy nyilatkozott, hogy neki "a nevek az égvilágon nem mondanak semmit", a megjelentekhez, "nincs mit hozzáfűzni".
   
A Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetségének ügyvezető igazgatója azt mondta, hogy nem látta az internetes oldalon közzétett listát. "Azok, akik 1989 előtt tisztségben voltak a Mazsihisz világi vezetésében, sajnos meghaltak, illetve aki él, már nem tagja a vezetésnek" - jegyezte meg Zoltai Gusztáv arra a
kérdésre, hogy lehet-e "ismerősen" csengő név a felsoroltak között.
Hirdetés
Élet+Stílus Nemes Nikolett 2024. december. 28. 18:00

Pisszeghet, sípolhat, szisszenhet és pöföghet a befőttesüveg, de pont ez a jó: így  fermentáltunk savanyú káposztát

Csodás vitamin- és tápanyagbombával kényeztethetjük a mikrobiomunkat a téli ínség idején, ha fermentált ennivalókat fogyasztunk. Többek között savanyú káposztát is készíthetünk ezzel a módszerrel – elmondjuk, hogyan érdemes csinálni lépésről lépésre, mit kell tudni a sózásról, fűszerezésről, hogyan kombináljuk az alapanyagokat, és mire figyeljünk különösen az erjesztés során.