2005. január. 19. 08:35 MTI Utolsó frissítés: 2005. január. 19. 08:49 Itthon

Dávid szerint a Máért alkalmatlan a döntéshozatalra

"A Magyar Állandó Értekezlet (Máért) alkalmatlan arra, hogy ott szülessenek gondolatok, ott dolgozzák ki és ott fogadják el, ezt mi mindannyian tudjuk" - mondta Dávid Ibolya a Magyar Televízió Nap-kelte című műsorában.

Dávid Ibolya, az MDF elnöke szerint viszont "előrelépés volt, hogy a határon túli magyarok meg tudták teremteni a maguk fórumát" Szabadkán. "Ennek meg kellene alkotni a magyar országgyűlési parlamenti pártok által egy olyan konzultációs fórumot, ahol egyeztetni tudunk" - hangsúlyozta Dávid Ibolya, hogy milyen alternatívát tart elképzelhetőnek a Máért helyett.  

A kisebbik ellenzéki párt elnöke szerint erről a kérdésről is tárgyalni lehetne az MDF által a nemzetpolitikáról javasolt egyeztetéseken. A gazdaságpolitika, a külpolitika, a nemzetpolitika alapvetéseit egyszer meg kellene fogalmazni - véli a politikus.

"Európai Uniós csatlakozásunk teszi még inkább fontossá azt, hogy ezekben a kérdésekben megkeressük az azonosságokat. Megkeressük, amiben egyetértésre tudunk jutni, s aztán erre építve el tudjuk dönteni, hogy szükség van-e magyar alapra. Szükség van-e arra, hogy legyen a magyar Országgyűlésben a határon túliakkal foglalkozó külügyi bizottság" - fűzte hozzá az MDF elnöke.
 
Hirdetés
hvg360 Matalin Dóra - Hamvay Péter 2025. május. 02. 19:30

Mitől lesz finom a főzelék, milyen vendégektől borul ki Sárközi Ákos, és van-e itthon jó és olcsó alapanyag?

Mit értenek sokan félre a gluténmentességben? Hogyan lehet kikeveredni a főzeléktraumákból? Melyik alapanyagokat utálják legjobban a magyarok? Szuvidáljunk, vagy kövessük nagyanyáink módszereit? És miért nem szabad soha válaszolni Sárközi Ákos kérdéseire az éttermében? A Michelin-csillagos séf, Szatmári Ferenc gasztroblogger és Horváth Judit gasztroíró, receptfejlesztő volt a HVG Címlapsztori vendége.