Bűnügy hvg.hu 2015. szeptember. 24. 17:02

Újabb ítélet a magyar-román meccs utáni rendbontásról

A napokban sikerült azonosítania a rendőrségnek azt a férfit, aki az ítélet szerint a magyar-román válogatott labdarúgó mérkőzés napján az agresszív szurkolói csoport tagjaként kövekkel és üveggel dobta meg az intézkedő rendőröket.

Az azonosítás után 72 órán belül elfogták és bírósági tárgyalást követően elítélték azt a férfit, aki a vád szerint kövekkel és üveggel támadt a rendőrökre a magyar-román labdarúgó mérkőzést megelőző rendbontásban. A férfi végig maszkot viselt, ezért is húzodott el az azonosítása.

A 39 éves férfit 2 év 8 hónap letöltendő börtönbüntetésre ítélték, ezen felül 800 ezer forint pénzbüntetést is kiróttak rá - írja a Fővárosi Főügyészség. Eddig 12 embert állított bíróság elé a rendőrség a "szurkolói" rendbontás miatt, közülük 5 személy letöltendő, 7 felfüggesztett szabadságvesztére ítéltek.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hirdetés
Minden hír a koronavírus-járványról
hvg360 HVG360 2021. április. 16. 13:00

Élesben Velkey Györggyel: Leginkább túlsúlyos kamaszok kerülnek a gyermekintenzívre

Nincs olyan őrületes terhelés gyerekosztályokon, mint a felnőttekén – mondta a Bethesda Gyermekkórház főigazgatója hvg360-nak. Velkey György arról beszélt, igaz vannak súlyosabb koronavírusos betegeik, közülük csak keveseket kell lélegeztetni. A Kórházszövetség elnökhelyettese úgy látja, bár a találkozásoknak van kockázata, a gyerekek szocializációja miatt is fontos, hogy mihamarabb visszatérjenek az iskolákba.