2012. augusztus. 14. 14:46 HavariaPress/hvg.hu Utolsó frissítés: 2012. augusztus. 14. 15:15 Bűnügy

Elfogta a TEK a Seres-gyilkosság gyanúsítottját

A Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) felkérésére a Terrorelhárítási Központ (TEK) munkatársai hétfőn a fővárosban elfogták azt az embert, akit az 1999-ben, Tahitótfalun lelőtt Seres Zoltán meggyilkolásával gyanúsítanak.

Az NNI felkérésére a TEK munkatársai fogták el hétfőn Budapesten azt az embert, akit Seres Zoltán meggyilkolásával gyanúsítanak. A vállalkozót 1999. április 12-én a déli órákban lőtték le autójában, Tahitótfalun. A merénylet során az autóban ülő utas is életét vesztette.

Az elfogást követően az NNI folytatólagos gyanúsítottkénti kihallgatása során az üggyel összefüggésben felbujtóként, előre kitervelten, több emberen elkövetett emberöléssel gyanúsította meg Portik Tamást. A Hír Tv hétfő esti Híradójában elhangzott: már nemcsak az Aranykéz utcai merénylettel és a Prisztás-gyilkossággal összefüggésben, hanem az 1999-ben Tahitótfalun több lövéssel meggyilkolt Seres Zoltán és még egy ember ügyével kapcsolatban is felbujtással gyanúsítják Portik Tamást. Bánáti Kristóf, Portik ügyvédje a Hír Tv-nek elmondta: védence megtagadta a vallomástételt, mert szerintük a gyanúsításból nem derült ki, hogy Portik Tamás mikor tett olyan kijelentést, amely az említett gyilkosságra való felbujtást jelenthetne.

A hétfőn elfogott embert előre kitervelten, több emberen elkövetett emberöléssel gyanúsítják és kezdeményezték előzetes letartóztatását. Portik ügyvédje, Bánáti Kristóf elmondta a hvg.hu-nak, hogy védence állítása szerint nem ismeri a Seres-gyilkosság gyanúsítottját.

Hirdetés
hvg360 Pálúr Krisztina 2025. január. 03. 19:45

„Szüleink és nagyszüleink rutinszerűen spóroltak” – de lehet-e egyszerre takarékoskodni és egészségesen étkezni?

Érezhetően tovább drágultak az élelmiszerek, sokaknak kell még szorosabbra húzni a nadrágszíjat, és ez nem kellemes érzés. Balázs Barbara újságíró és takarékos gasztroblogger könyve útmutató ahhoz, hogyan lehet a házikoszttal takarékoskodni, milyen a mértékletes konyha, és hogyan győzhetjük le a kisebbségi komplexusainkat, ha főzésről van szó. <strong>Mit érdemes megtartani a régi idők szokásaiból</strong>, és hogyan spóroljanak, akik speciális diétára szorulnak?