Egy amerikai, sikerkönyveket kiadó professzor interjújában 3 olyan apró trükkről is beszámolt, amelyekkel igazoltan több gyümölcs- és zöldségfogyasztást eredményeznek a gyerekeknél.
Brian Wansink, a Cornell egyetem professzora, a Mother Jonesnak adott interjújában osztott meg érdekes tippeket a szülőkkel, hogy gyermekeiket rávegyék a több zöldség és gyümölcs fogyasztására. A témában sikerkönyveket is író szakember saját kutatásaira hivatkozva a következő 3 tippet emelte ki és említett kiemelkedően hatásosnak.
1. A zöldségeket és gyümölcsöket színes tálakban kell kínálni a gyerekeknek, ugyanis ilyenkor kétszer annyit esznek meg a gyerekek, mint amikor például fehér, vagy sima egyszínű tálakra teszik az egészséges falatokat.
2. Meg kell hámozni a gyümölcsöket és zöldségeket, és úgy kínálni a gyerekeknek. A Brian Wansink vezette kutatásban hámozatlanul és hámozva is kínáltak almákat az iskolákban, az eredmény pedig meggyőző volt: 48 százalékkal kevesebb meg nem evett almát kellett kidobniuk az iskoláknak, amikor hámozva adták azokat a gyerekeknek.
3. El kell nevezni a gyümölcsöket és zöldségeket. Wansink kutatásai szerint az átlagosnál 35 százalékkal több zöldséget esznek olyankor a gyerekek, amikor a zöldségeknek valamilyen vicces, számukra érdekes, például mesékből hozott neveket adnak.