Instant tudomány hvg.hu 2014. december. 05. 14:01

Ilyen gyönyörű mikroszkóp alatt a whisky – fotók

Arról továbbra is lehet vitatkozni, hogy finom/jó-e a whisky, de hogy szép-e, arról az alábbi fotók megtekintése után már kevésbé.

Ernie Button fotós olyat tett, amit nem illik: különféle whiskyket töltött néhány pohárba, majd hagyta kiszáradni őket. Az IFL Science magyarázata szerint ahogy az ital párologni kezdett, nőtt az etanol-koncentráció, a folyadék peremvonala pedig mozgásnak indult. Ahogy ez visszahúzódott, az alábbi mintázatok rakódtak le.

Ardbeg
Ernie Button
Glenfiddich
Ernie Button
Glengoyne
Ernie Button
Glenlivet
Ernie Button
Lagavulin
Ernie Button
The Macallan
Ernie Button

A fotós több whiskys képet is készített, itt találja őket. Ha a whisky mellett más italokat is megnézne, ide kattintson, hátha megtalálja kedvencét.

hvg360 Körösi Ivett 2025. április. 26. 20:00

Észak-Koreában értik a sötét és szarkasztikus humoromat – interjú a magyar idegenvezetővel, aki külföldieket visz az elzárt országba

Váczi Gergő Észak-Koreába visz nemzetközi turistacsoportokat, munkája során eddig harminc alkalommal járt a világ egyik legelszigeteltebb országában. Bár jelenleg épp nem lehet turisztikai céllal utazni az országba, neki lehetősége volt futókat vinni az áprilisi phenjani maratonra. Milyennek ismerte meg az észak-koreaiakat, hogyan működnek a kirakatlátványosságok, és van-e bármilyen technológiai fejlődés az elzárt országban? És hogy kell összehajtani a Phenjan Timest, ha az ember nem akar bajba kerülni? – erről is beszélgettünk Váczi Gergővel.