Instant tudomány hvg.hu 2014. december. 05. 14:01

Ilyen gyönyörű mikroszkóp alatt a whisky – fotók

Arról továbbra is lehet vitatkozni, hogy finom/jó-e a whisky, de hogy szép-e, arról az alábbi fotók megtekintése után már kevésbé.

Ernie Button fotós olyat tett, amit nem illik: különféle whiskyket töltött néhány pohárba, majd hagyta kiszáradni őket. Az IFL Science magyarázata szerint ahogy az ital párologni kezdett, nőtt az etanol-koncentráció, a folyadék peremvonala pedig mozgásnak indult. Ahogy ez visszahúzódott, az alábbi mintázatok rakódtak le.

Ardbeg
Ernie Button
Glenfiddich
Ernie Button
Glengoyne
Ernie Button
Glenlivet
Ernie Button
Lagavulin
Ernie Button
The Macallan
Ernie Button

A fotós több whiskys képet is készített, itt találja őket. Ha a whisky mellett más italokat is megnézne, ide kattintson, hátha megtalálja kedvencét.

hvg360 Pálúr Krisztina 2025. január. 03. 19:45

„Szüleink és nagyszüleink rutinszerűen spóroltak” – de lehet-e egyszerre takarékoskodni és egészségesen étkezni?

Érezhetően tovább drágultak az élelmiszerek, sokaknak kell még szorosabbra húzni a nadrágszíjat, és ez nem kellemes érzés. Balázs Barbara újságíró és takarékos gasztroblogger könyve útmutató ahhoz, hogyan lehet a házikoszttal takarékoskodni, milyen a mértékletes konyha, és hogyan győzhetjük le a kisebbségi komplexusainkat, ha főzésről van szó. <strong>Mit érdemes megtartani a régi idők szokásaiból</strong>, és hogyan spóroljanak, akik speciális diétára szorulnak?