Ingatlan ingatlanmenedzser.hu 2011. november. 27. 10:34

Víztoronyban ebédelhetnek a siófokiak

Bejárhatta a nagyközönség Siófok 420 millió forintból megújult jelképét, a 99 éves víztornyot; a glóbuszába kerülő...

Bejárhatta a nagyközönség Siófok 420 millió forintból megújult jelképét, a 99 éves víztornyot; a glóbuszába kerülő étterem és interaktív üzenőhely, valamint a torony lábánál helyet kapó turistairoda 2012 májusában nyílik meg.

Balázs Árpád polgármester a város főterén álló, helyi védettségű ipartörténeti emlék bejárása alkalmából emlékezetett arra, hogy a több évtizede már nem működő víztornyot egy ideig a lebontás réme fenyegette. Miután azonban önkormányzati tulajdonba került, élni akartak azzal, hogy ragyogó kilátás nyílik belőle, és központi helyzetéből fakadóan ideális helyszíne lehet a turisztikai irodának.

Mivel a torony állapota folyamatosan romlott, halaszthatatlanná vált a felújítása. A 420,9 millió forintos projekt megvalósulásához az Új Széchenyi Terv Dél-Dunántúli Operatív Programja nyújtott 300 milliós támogatást, a többi költséget a helyi önkormányzat állta.

A mai szabályozás szerint már nem lehetne ilyen magas létesítményt építeni vendéglátóhelyként a Balaton partján, de egy réginek a felújításával megvalósulhatott egy ilyen egyedülálló attrakció, amely a következő nyárra igazi meglepetés lesz a városba érkezők turistáknak is.

Az épület északnyugati oldalán két panorámalifttel lehet feljutni a kávézó egyes szintjéig. A panorámát üvegfalú körteraszról is meg lehet csodálni, a glóbuszban pedig kiállítótér és kávézó várja majd a vendégeket. A legfelső szint egy része folyamatosan forog majd.

 

Tudatos otthon
Hirdetés
hvg360 Matalin Dóra - Hamvay Péter 2025. május. 02. 19:30

Mitől lesz finom a főzelék, milyen vendégektől borul ki Sárközi Ákos, és van-e itthon jó és olcsó alapanyag?

Mit értenek sokan félre a gluténmentességben? Hogyan lehet kikeveredni a főzeléktraumákból? Melyik alapanyagokat utálják legjobban a magyarok? Szuvidáljunk, vagy kövessük nagyanyáink módszereit? És miért nem szabad soha válaszolni Sárközi Ákos kérdéseire az éttermében? A Michelin-csillagos séf, Szatmári Ferenc gasztroblogger és Horváth Judit gasztroíró, receptfejlesztő volt a HVG Címlapsztori vendége.