Ingatlan ingatlanmenedzser.hu 2012. március. 25. 09:57

Új cégek jöhetnek a Hajdu Ipari Parkba

A mostani hat vállalkozás mellé további 4-5 érkezését és évente 10-12 százalékos árbevétel-növekedést vár a téglási...

A mostani hat vállalkozás mellé további 4-5 érkezését és évente 10-12 százalékos árbevétel-növekedést vár a téglási Hajdu Infrastruktúra Zrt. azt követően, hogy telephelye megkapta az ipari park címet - közölte Novotni István, a Hajdu cégcsoport vezérigazgatója.

A parkot működtető, jelenleg évi 700 millió forintos árbevételt elérő Hajdu Infrastruktúra Szolgáltató Zrt. 2010-ben pályázott a telephely ipari parkká nyilvánítására a Nemzetgazdasági Minisztériumnál. A cégcsoportnak vállalnia kellett egyebek mellett azt, hogy 5 éven belül legalább tíz vállalkozás, ötszáz munkahellyel működjön a parkban. Novotni István szerint a pályázati lehetőségek és a központi adatbázisokba való bekerülés a legfőbb előnye a címnek, hiszen a telephelyet keresők általában az ipari parkok felkutatásával kezdik a lehetőségek feltérképezését. 

A jelenleg 58 hektáros Hajdu Ipari Park Debrecen és Nyíregyháza között félúton, Téglás város külterületén található a 4-es főút és a Budapest-Záhony vasútvonal mentén, 15 kilométerre az M35-ös autópályától. A park tulajdonosa a teljes alapinfrastruktúra - víz, áram, gáz, ipari- és kommunális szennyvíztisztítás – biztosítása mellett számos egyéb kiegészítő szolgáltatást is kínál a betelepülők számára, melyek közül leginkább az iparvágány emelhető ki - ismertette a vezérigazgató. 

A park rendelkezik további 150 hektár ipari területtel, ami szintén bármikor bevonható a fejlesztésbe. A minimum négyezer négyzetméteres parcellák kialakítását az üzemeltető a betelepülő cégek igényei szerint tudja végezni.

Tudatos otthon
Hirdetés
hvg360 Pálúr Krisztina 2025. január. 03. 19:45

„Szüleink és nagyszüleink rutinszerűen spóroltak” – de lehet-e egyszerre takarékoskodni és egészségesen étkezni?

Érezhetően tovább drágultak az élelmiszerek, sokaknak kell még szorosabbra húzni a nadrágszíjat, és ez nem kellemes érzés. Balázs Barbara újságíró és takarékos gasztroblogger könyve útmutató ahhoz, hogyan lehet a házikoszttal takarékoskodni, milyen a mértékletes konyha, és hogyan győzhetjük le a kisebbségi komplexusainkat, ha főzésről van szó. <strong>Mit érdemes megtartani a régi idők szokásaiból</strong>, és hogyan spóroljanak, akik speciális diétára szorulnak?