Ingatlan hvg.hu 2021. május. 09. 17:48

Újabb olasz falvak fizetnének a beköltözőknek

A nyár előtt így adnának lökést az éledező turizmusnak.

A toszkánai Santa Fiora [nyitóképünkön] és a Lazio-beli Rieti is bejelentette, hogy kifizeti a lakbére felét annak, aki úgy dönt, hogy odaköltözik, és onnan dolgozik, méghozzá online, home office-ban – közölte a CNN.

Ez megkerülhetetlen követelmény: csak azok számára él az ajánlat, akik rendes állásban foglalkoztatottak, olyanban, aamelyet bárhonnan el lehet végezni.

A lépéstől azt remélik a városok, hogy egy Olaszországban eltöltött nyár ígérete elég vonzó lehet ahhoz, hogy a lakbérengedményre is tekintettel sokan lépjenek, s így fellendítsék az idegenforgalmat. A legalább két, legfeljebb hat hónapra költözőknek szól a kedvezmény; nyugdíjasoknak csak akkor, ha ők is dolgoznak.

A Földközi-tenger térségében több helyen is az elnéptelenedéssel küzdenek, s többször lehetett hallani hasonló „akciókról” az elmúlt néhány évben. A legtöbbször egyszerűen ingyen, vagy szinte ingyen juttatták ingatlanhoz az odaköltözőket, persze mindenféle feltételek (jellemzően az ingatlan fejlesztése vagy gyerekvállalás) teljesítése fejében. Itt egy korábbi példa, szintén Olaszországból.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
EURO 2020 - kövesse a foci-Eb összes hírét a hvg.hu-n!
Itthon Dezső András 2021. június. 18. 06:30

Nagyban megy az ügyeskedés a vagyonőröknél, a focimeccsek biztosítása pedig aranybánya

Sorra buknak be az adókkal trükköző vagyonvédelmi cégek, legutóbb az NBI-es focimeccsek biztosításáról híres Tóth Csaba és társai kerültek emiatt pácba. De milyen módszerekkel próbálják kijátszani az államot, mire jók a "dobós cégek", miért van sok pénz a meccsek biztosításában és kik azok, akik még a csalókat is meg tudják kopasztani?