Ingatlan hvg.hu 2021. március. 07. 18:06

Mindjárt szerkezetkész az Üllői úti kézilabdacsarnok

2022-re kell elkészülnie.

Rövidesen eléri szerkezetkész állapotát a 2022-es kézilabda Eb népligeti csarnoka. A Magyar Építők azt írja, hogy az épület tartószerkezete néhány héten belül elkészül, homlokzatépítési, tetőlemezelési és szigetelési munkák folynak jelenleg.

Az aréna a 2022-es magyar-szlovák közös rendezésű férfi kézilabda Eb-re készül. A kivitelező a Market Építő Zrt. A komplexumot a budapesti népligeti buszpályaudvar mögötti területen, a Gyáli út és az Üllői út között építik. A csarnok alkalmas lesz kosár-, röplabda-, jégkorong- és teniszmérkőzések, korcsolyasport események megtartására, illetve bizonyos lovas és motoros versenyeket is rendezhetnek majd benne. Mindezek mellett nagykoncertek, rendezvények, kiállítások helyszínéül is szolgálhat.

Az építkezés során egy új bekötőút is épül: a Fék utca folytatódik majd egészen az Üllői útig.

zöldre át

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Minden hír a koronavírus-járványról
Vállalkozás Sztojcsev Iván 2021. április. 12. 14:30

Európa egyik legnagyobb családi üzlete: a brit monarchia

Nem mindennapi üzletet hozott össze a brit uralkodócsalád: kilenc generáció óta örökítik tovább a jelenleg közel 30 ezer milliárd forintosra becsült üzleti értéküket, az ingatlan- és földvagyonuk pedig évente több tízmillió font nyereséget hoz számukra az állami támogatáson felül. De miből élnek meg ők pontosan, és mit tesznek, hogy évről évre érkezzen hozzájuk a bevétel?