Ingatlan hvg.hu/MTI 2020. december. 10. 16:01

Videón, ahogy felrobbantják a VITUKI dél-pesti toronyházát

Ez a Budapesti Atlétikai Stadion építésének első fázisa.

Robbantással bontották le a VITUKI Környezetvédelim és Vízgazdálkodási Tudományos Kutató Központ területén található toronyházat. Az épület és környezete helyén alakítják ki a Budapesti Atlétikai Stadiont.

A fejlesztési területen a Rákóczi hídtól a Kvassay zsilipig, valamint az új Kábelhídon át egészen Észak-Csepelig új árvízi védmű, part menti gyalogos sétányok, kerékpáros utak és hajóállomások készülnek. A fejlesztéssel megvalósul továbbá a teljes pesti rakpart északi és déli területeinek gyalogos, kerékpáros és vízi összeköttetése egészen a Csepel-szigetig – közölte a bontás előtt a BMSK Beruházási, Műszaki Fejlesztési, Sportüzemeltetési és Közbeszerzési Zrt. beruházási ügynökség.

A toronyház 1976-ban épült Mühlbacher István (Iparterv) tervei alapján, 2012, a VITUKI bezárása óta üresen állt. A mostani projekt megvalósíthatósági tanulmányában azt állapították meg a mérnökök, hogy jelenlegi állapotában tovább nem hasznosítható, így műszaki-gazdasági okokból szükségessé vált a bontása. Az épületegyüttes 1864 négyzetméteres „lepényépületét” hagyományos technológiával bontják el.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Minden hír a koronavírus-járványról