Mexikóváros egyik leghíresebb japán étterme költözik ebbe a tervek szerint extravagáns épületbe.
Mexikóváros egyik leghíresebb japán étterme költözik ebbe a tervek szerint extravagáns épületbe. Helyi szokás szerint azonban nem új épületet húznak fel, hanem egy régi kockaházat alakítananak át.
A berendezésnél természetesen a japán minimalista stílus dominál, ám mellette megfigyelhetőek lesznek a modern kozmopolita stílus elemei is: a hatalmas nyitott terek, a kellemesen elszeparált kertek pedig exkluzív légkört teremtenek a sushi-imádó mexikóiaknak.
Az étterem területére lépve kellemes, növényekkel gazdagon díszített terasz várja majd a vendégeket – a szűk környezetével szoros egységet alkotó épület minden termébe egyedi tervezésű, kézzel készített (csak a székek nyolc hónapon keresztül készültek) bútorok kerülnek majd.
A lenyűgöző, nem csak kulináris élmény valószínűleg jövő tavasszal lesz elérhető.
Projekt adatlap:
Tervezés: Rojkind Arquitectos / Michel Rojkind + ESRAWE Studio / Hector Esrawe
Helyszín: Mexikóváros, Mexikó
Tervezőcsapat: Rojkind [Tere Levy, Agustín Pereyra, Raúl Araiza, Carlos Alberto Ríos, Isaac Smeke Jaber, Enrique F. de la Barrera] / ESRAWE [Ricardo Casas, Basia Pineda, Ian Castillo, Karianne Rygh, Alejandra Castelao, Jorge Bracho]
Rendeltetés: Japanese Restaurant
Megrendelő: Dr. Katsumi Kumoto Kawasaki
Beépített terület: 629 négyzetméter
Tervezés: 2008
Várható befejezés: 2010
Forrás: archdaily.com
Egyre jobban megérheti inkább eltárolni a napelemmel megtermelt áramot
Rövid távon jó módszer a szolgáltatói hálózatos adok-kapok, de hamarosan a tárolásos módszerrel is érdemes lesz megbarátkoznia a napelemeseknek, hiába drágább a tároló egység előállítása és karbantartása.