Ingatlan ingatlanmenedzser.hu 2009. október. 07. 10:12

Hálóba szőtt futurisztikus étterem - letisztult és extravagáns

Mexikóváros egyik leghíresebb japán étterme költözik ebbe a tervek szerint extravagáns épületbe.

Mexikóváros egyik leghíresebb japán étterme költözik ebbe a tervek szerint extravagáns épületbe. Helyi szokás szerint azonban nem új épületet húznak fel, hanem egy régi kockaházat alakítananak át.


A berendezésnél természetesen a japán minimalista stílus dominál, ám mellette megfigyelhetőek lesznek a modern kozmopolita stílus elemei is: a hatalmas nyitott terek, a kellemesen elszeparált kertek pedig exkluzív légkört teremtenek a sushi-imádó mexikóiaknak.

Az étterem területére lépve kellemes, növényekkel gazdagon díszített terasz várja majd a vendégeket – a szűk környezetével szoros egységet alkotó épület minden termébe egyedi tervezésű, kézzel készített (csak a székek nyolc hónapon keresztül készültek) bútorok kerülnek majd.

A lenyűgöző, nem csak kulináris élmény valószínűleg jövő tavasszal lesz elérhető.


Projekt adatlap:
Tervezés: Rojkind Arquitectos / Michel Rojkind + ESRAWE Studio / Hector Esrawe
Helyszín: Mexikóváros, Mexikó
Tervezőcsapat: Rojkind [Tere Levy, Agustín Pereyra, Raúl Araiza, Carlos Alberto Ríos, Isaac Smeke Jaber, Enrique F. de la Barrera] / ESRAWE [Ricardo Casas, Basia Pineda, Ian Castillo, Karianne Rygh, Alejandra Castelao, Jorge Bracho]
Rendeltetés: Japanese Restaurant
Megrendelő: Dr. Katsumi Kumoto Kawasaki
Beépített terület: 629 négyzetméter
Tervezés: 2008
Várható befejezés: 2010

Forrás: archdaily.com

 

 

[[ Oldaltörés (Még több fotó a különleges épületről) ]]

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

Tudatos otthon
Hirdetés
Vállalkozás Gyükeri Mercédesz, Rácz Gergő 2024. december. 29. 17:30

Ahol a rizs az isten és perui a spárga: a Nobuban jártunk

Lehet variálni egy felső polcos étteremlánc menüsorában, vagy az főben járó vétek? Honnét tudja egy ázsiai kulináriát szolgáló étterem beszerezni az alapanyagait Budapesten, és hogy lesz a megoldás végül Spanyolország? Ezekről és sok másról faggattuk a Nobu Budapest séfjét, Schreiner Gábort, közben azt is megkérdeztük, hogy a halak filézése közben milyen gyakran vágja meg a kezét.