2009. április. 29. 10:27 ingatlanmenedzser.hu Utolsó frissítés: 2009. április. 29. 11:28 Ingatlan

Forma 1-es innováció már a nyílászáróknál is

Az építôipari termékkínálati skála kivirágzott, igen nagy a...


Az építôipari termékkínálati skála kivirágzott, igen nagy a választék, napról napra új fejlesztések jelennek meg a piacon. Kicsit zavarba ejtô az a választék, amely az „ablak-piacot” jellemzi, hiszen a forma, az anyag, és az üvegek energiahatékonysága mellett, most még több dologra kell figyelni a választásnál. Mindenképpen érdemes figyelmet szentelni az új technológiával készült, hamarosan a piacon is kapható termékre: az ablakgyártást ugyanis forradalmasítja a GENEO® LUX 86, RAU-FIBRO, High-Tech alapanyagból készült, anyagában merevített ablakprofil.

Mi a különbség az eddig kapható termékekkel szemben? 

Az elsô, igen szembetûnô különbség, hogy a repülôgépgyártás és a Forma-1 után a GENEO® LUX 86-al az ablakgyártásban is megjelennek a szálerôsítésû alapanyagok, amelyek lehetôvé teszik az acélmerevítés nélküli, „anyagában merevített” ablakok gyártását. Új, mûszaki megoldást jelent, hogy a GENEO® LUX 86 funkciós kamráit a hôszigetelô képesség optimalizálása érdekében thermo modulokkal látták el, melyek a profil amúgy is kiváló hôszigetelési tulajdonságait javítják. 



Az extrém elemméreteknél, speciális szerkezeteknél, mint pl. toló-bukó ajtóknál, kiegészítô merevítés alkalmazható. A mûszaki megoldás elônye a hô-hangszigetelésben (86 mm-es profilszélesség) valamint a megjelenésben is megmutatkozik, hiszen elegánsabb, kecsesebb a keret, ezért nagyobb üvegfelület jellemzi az új ablakokat, amely a beépíthetôséget is javítja. Az acélmentes, könnyû anyagnak köszönhetôen a nyílászárók nyitása és zárása is játszi könnyedséggel történik. A teszteken kifogástalannak ítélték a tartós terheléssel szembeni stabilitását. Érdemes, tehát figyelmünket kiterjeszteni, a nyílászárók kiválasztásánál a jövôben, és a GENEO® LUX 86 rendszerrel is érdemes számolnunk. Az Albalux felkészült szakemberei készséggel adnak további információt a termékrôl.

További információkat itt találhat                                                                                                                                                                                                                 

Tudatos otthon
Hirdetés
Vállalkozás Gyükeri Mercédesz, Rácz Gergő 2024. december. 29. 17:30

Ahol a rizs az isten és perui a spárga: a Nobuban jártunk

Lehet variálni egy felső polcos étteremlánc menüsorában, vagy az főben járó vétek? Honnét tudja egy ázsiai kulináriát szolgáló étterem beszerezni az alapanyagait Budapesten, és hogy lesz a megoldás végül Spanyolország? Ezekről és sok másról faggattuk a Nobu Budapest séfjét, Schreiner Gábort, közben azt is megkérdeztük, hogy a halak filézése közben milyen gyakran vágja meg a kezét.