Műértő Műértő 2012. szeptember. 09. 15:03

Megjelent a Műértő szeptemberi lapszáma

Mozgásművészet a Kassák Múzeumban, Luminokinetikus tárlat Veszprémben, Varga Nándor Lajos a MissionArtban, Fülöp Gábor és Orr Máté a Commerzbank Galériában, Iparművészeti múzeumok a Baltikumban, az 1000% Berlinben, a dohányzás és művészet Kremsben, az Ostlicht fotógaléria Bécsben

 

Műértő

Intézményesült gyűjtőszenvedély – a Victoria & Albert Museum kincsei Budapesten (Gellér Katalin)

Mennyi lárma! – Mi a magyar? Most, a Műcsarnokban (Bán András)

Az egykori Kelet és Nyugat ma – interjú Marina Grziniccsel (Maja és Reuben Fowkes)

A helyszín mindent visz – Manifesta 9, Genk (Andrási Gábor)

Butapest visszafoglalása – Elek Is három tárlata (Várnagy TBB)

Légyleves” Pozsonyban – a szlovák szocreál (Hushegyi Gábor) 

Kritikai pedagógia – Keserue Zsolt: Nemzeti Tankönyv (Kékesi Zoltán)

Gobelinek, alkotók, műhelyek – a két világháború közötti Magyarországon (Semsey Réka)

Az absztrakt művészet, mint mainstream – két gyűjtői pozíció (Spengler Katalin) 

A kulturális örökség őre – portré Wolfgang Kosról, a Wien Museum igazgatójáról (Szászi Júlia) 

Kihalásra ítélt mesterségek – a középfokú művészetoktatás megcsonkítása (Szűcs Tibor és Tordai Márta)

Tárlatvezető: Ibos Éva

Kiállításokról:

Mozgásművészet a Kassák Múzeumban, Luminokinetikus tárlat Veszprémben, Varga Nándor Lajos a MissionArtban, Fülöp Gábor és Orr Máté a Commerzbank Galériában (Uhl Gabriella, Zombori Mónika, Sinkó István, Popovics Viktória,)

Iparművészeti múzeumok a Baltikumban, az 1000% Berlinben, a dohányzás és művészet Kremsben, az Ostlicht fotógaléria Bécsben (Prékopa Ágnes, Fehérvári Tamás, Wagner István, Fejér Zoltán)

 

hvg360 Pálúr Krisztina 2025. január. 03. 19:45

„Szüleink és nagyszüleink rutinszerűen spóroltak” – de lehet-e egyszerre takarékoskodni és egészségesen étkezni?

Érezhetően tovább drágultak az élelmiszerek, sokaknak kell még szorosabbra húzni a nadrágszíjat, és ez nem kellemes érzés. Balázs Barbara újságíró és takarékos gasztroblogger könyve útmutató ahhoz, hogyan lehet a házikoszttal takarékoskodni, milyen a mértékletes konyha, és hogyan győzhetjük le a kisebbségi komplexusainkat, ha főzésről van szó. <strong>Mit érdemes megtartani a régi idők szokásaiból</strong>, és hogyan spóroljanak, akik speciális diétára szorulnak?