A Mákvirág már nemcsak ehető, de iható is.
Idén is elkészítette a Magyarország Tortája ihlette kraftsörét a First Craft Beer és a Magyar Cukrász Ipartestület. A különleges sör a Mákvirág nevű, mákos, fekete ribizlis, fekete szezámos torta ízei alapján készült, amit Kovács Alfréd, a váci Édes Vonal Cukrászda cukrásza alkotott meg.
A sör receptjét Ábrahám Máté sörfőzőmester rakta össze, megőrizve a torta jellegzetes ízjegyeit, különös figyelmet fordítva a Magyar Cukrász Ipartestület által megadott sztenderdekre. A sörbe magas minőségű, cukrászatban használt alapanyagok is kerültek: a vízen, az árpa- és búzamalátán, a komlón, valamint a sörélesztőn kívül kekszet, kandiscukrot, fehércsoki-esszenciát, szezámmag-esszenciát, görögjoghurtot és feketeribizli-pürét is felhasználtak az elkészítéséhez.
Az ország tortáit idén is megkóstoltuk, a véleményünket az alábbi cikkünkben olvashatja el: