A boglári Bundi sós kürtőskalácsa nyerte el a címet, a legjobb bisztróétel a zamárdi Tiki Beach malacfül salátája lett.
Nyolcadik alkalommal hirdette meg idén a Balatoni Kör az Év Strandétele versenyt. Mint közleményükben írják, az idei újdonság az, hogy külön díjazták a bisztró és a büfé kategória legjobbját. Az előbbit a zamárdi Tiki Beach malacfül salátája nyerte, az utóbbit pedig a boglári Bundi Bijó strandbüfé nagyon magyaros sós töltött kürtőskalácsa nyerte, és ez lett az év strandétele is.
A vega és vegán trend is tovább erősödött tavaly óta, és idén először a Balatoni Kör különdíjjal értékelte a legjobbat ebben a kategóriában, amit a balatonaligai Tarow Bisztró Borsófőzi Dim Sumja nyert el.
A közleményben szó esik arról is, hogy az olaj megdrágulásával végképp eljárt az idő a zsíros-olajos retro strandbüfé ételek felett. Azt írják, a verseny elindításától fő célkitűzése volt a korábban egészségtelen, nehezen emészthető ételek által dominált strandkínálat megújítása, egészségesebb ételek népszerűsítése.
Korábban mi is megnéztük, hogy mennyire lehet egészségesen enni a strandokon, az erről készült cikkünket itt lehet olvasni:
Létezik-e gluténmentes sült hekk? Megpróbáltunk egészségesen enni a balatoni strandokon
A nyaralás alatt könnyedén felszökhet pár felesleges kiló, főleg, ha a balatoni strandbüfékben eszünk minden nap. A hvg.hu a Balaton déli partján négy strandot látogatott meg, ahol annak jártunk utána, hogy egyáltalán választhatunk-e a strandon egészségesebb ételek közül? A választék lassan változik, de még mindig nem a diétázók mekkája a magyar tenger.