Megnyerte Fazekas Ádám cukrász a Festival World Masters Finalt, pisztáciakrémes fagylaltjával utasította maga mögé a mezőnyt.
Világelső lett pisztáciakrémes, tonkababos és málnás fagylaltjával Fazekas Ádám cukrász a fagylaltkészítő világbajnokságon. A Festival World Masters Final címen futó verseny döntője 12 órán át tartott, és a megmérettetésen a világ tizennyolc országának harminckét gelatokészítője vett részt - írja a Napi.hu az olasz Carpigiani közleménye alapján.
A budapesti Fazekas Cukrászda vezető cukrásza Frutta di Pistacchiónak nevezte el édességkölteményét, a zsűri pedig Fazekas technikai tudását, az édesség különleges összetevőit és az ízét díjazta.
A cukrász 2018-ban megnyerte a gelatokészítők magyarországi versenyét. Ezt követően első helyen végzett a 30 év alatti cukrászmestereknek szóló Gelato Festival Next Generation versenyen. Végül az Európában rendezett szuperdöntőben győzött, ahol a világ legjobb gelatokészítői találkoztak.
Még több Élet + Stílus a Facebook-oldalunkon, kövessen minket: