Az édességet 60 százalékos étcsokoládé borítja.
Negyedik alkalommal hirdette meg a Budapest desszertje versenyt a Magyar Csokoládé és Édesség Szövetség, idén a Cocó7 Cukrászda túrókrémmel és meggyel töltött, étcsokoládéba mártott süteménye nyerte el a díjat - jelentette be Rebrus Csaba, a szövetség elnöke az Édes Napok keddi sajtótájékoztatóján.
Rebrus elmondta, hogy a Budapest desszertje versenyben fontos szempont, hogy az édesség bárki által beszerezhető alapanyagokból készüljön, amelyek egész évben elérhetőek. Az idei versenyen a cukrászoknak a csokoládé és a túró felhasználásával kellett elkészíteniük az édességet, a jelöltek anonim módon indulnak, az ötfős zsűri előtt az édességek sorszámmal, logó nélkül jelennek meg.
Bretz Bernadett, a budapesti Cocó7 Cukrászda tulajdonosa és cukrásza elmondta:
a desszert alapját adó krém egy nagyon könnyű túró mousse, amelynek közepébe amarénás, mandulalikőr ízesítésű, kompót jellegű meggy került. A süteményt kakaóvajas, hatvan százalékos étcsokoládés krémbe mártották.
Még több Élet + Stílus a Facebook-oldalunkon, kövessen minket: