Élet+Stílus hvg.hu 2021. augusztus. 11. 11:46

Elmarad a szegedi halfesztivál – 25 év után most először

A rendezvény főszervezője úgy döntött, hogy a még mindig életben lévő korlátozások miatt nem rendezik meg a Szegedi Tiszai Nemzetközi Halfesztivált.

Először úgy kalkuláltak, hogy egy kisebb rendezvényt tudnak tartani szeptember első hétvégéjén, de aztán Frank Sándor, a rendezvény főszervezője inkább úgy döntött, hogy egyáltalán nem kockáztat. Így aztán negyed évszázad után először marad el teljes mértékben a gasztronómiai fesztivál – írja a délmagyar.hu.

A Szegedi Nemzetközi Tiszai Halfesztivál főszervezője az esemény törlését így indokolta a lapnak: "egyszerű a történet: ahhoz, hogy egy ekkora rendezvényt tudjunk csinálni, a jogszabályok szerint védettségi igazolványt kell kérnünk a vendégektől. Ez a Partfürdőn egy fesztivál, például a Deja Vu esetében nem gond, mert az amúgy is belépős, a vendégek a belépőkkel együtt felmutatják a védettségi igazolványukat. A halfesztivál lényege viszont az, hogy bárki jöhet. Ha Julis néni érkezik egy adag halászléért és az ajtónál szembesül ezzel, biztos, hogy nem fog elégedetten távozni. A kempingezőket, nyaralókat sem tudom ellenőrizni".

Elmondta azt is, hogy a rendőrségen azt javasolták neki megoldásként, hogy kordonozza körbe a rendezvény helyszínét, de ezt ő nem tartotta jó ötletnek, mert nem szereti a vendégeket regulázni, és szerinte nem lenne eléggé felszabadult a hangulat egy ilyen biztonsági intézkedés következtében.

A halászlé ünnepét tavaly sem a megszokott módon tartották meg a szervezők: akkor csak egy szolid, több étterem és csárda támogatásával lebonyolított „mini Halfesztivált” tudtak rendezni.

Még több Élet + Stílus a Facebook-oldalunkon, kövessen minket:

hvg360 Pálúr Krisztina 2025. január. 03. 19:45

„Szüleink és nagyszüleink rutinszerűen spóroltak” – de lehet-e egyszerre takarékoskodni és egészségesen étkezni?

Érezhetően tovább drágultak az élelmiszerek, sokaknak kell még szorosabbra húzni a nadrágszíjat, és ez nem kellemes érzés. Balázs Barbara újságíró és takarékos gasztroblogger könyve útmutató ahhoz, hogyan lehet a házikoszttal takarékoskodni, milyen a mértékletes konyha, és hogyan győzhetjük le a kisebbségi komplexusainkat, ha főzésről van szó. <strong>Mit érdemes megtartani a régi idők szokásaiból</strong>, és hogyan spóroljanak, akik speciális diétára szorulnak?