Élet+Stílus hvg.hu 2021. június. 11. 10:30

Foci helyett: Itt a Garbage új lemeze

Nehéz lesz megkerülni ezekben a napokban és hetekben a meccsek gravitációs erejét, de nem lehetetlen, mert van élet és van nyár a labdarúgó-Eb-n túl is. Mi minden napra keresünk és ajánlunk valamit, amivel ki lehet tölteni a focival párhuzamos világot. Most épp a Garbage ma megjelenő új lemezét.

Európa focizik
A cikksorozat támogatója a VOLKSWAGEN

Ismerje meg a Volkswagen új, teljesen elektromos modelljeit! Fedezze fel az ID.3 és az ID.4 modelleket honlapunkon vagy márkakereskedéseinkben!

hirdetés
Friss cikkek a témában

„Kilógunk mindenféle menő szcénából. Mindig is a saját dolgunkat tettük. Azt hiszem, ez igazán ritka.” A Garbage frontemberének, Shirley Mansonnak az együttesről felvázolt önarcképe elég jól visszaadja annak a jelentőségét, hogy harminc év után még mindig együtt zenélnek. Pedig annak, aki még mindig az I’m Only Happy When It Rain című számmal azonosítja a 90-es évek legendás bandáját – teljesen el nem ítélhető módon – feltehetően a meglepetés erejével fog hatni, hogy 1. a Garbage még létezik, 2. új lemeze jelent meg (öt évvel a legutóbbi, a Strange Little Birds után).

A No Gods No Masters szám szerint a Garbage hetedik lemeze, jellegében pedig az eddigi társadalmilag legtudatosabb produkció, amely nem hagyja reflektálatlanul a faji egyenlőtlenségek elleni mozgalmakat, a #MeToo felismeréseit és a politikai megosztottságot sem. „Felfigyeltem erre a sok mindenre, ami az elmúlt néhány évben történt, és nem tudnék aludni éjszaka, ha hagynám elrepülni magam mellett” – mondta Manson a New York Timesnak adott interjúban. Az első számnak – The Men Who Rule The World – ennek megfelelően igazán mozgalmi hangulata van, és rögtön megtalálja a célpontját: a világot uraló férfiakat, akik hatalmas káoszt okoztak.

Még több Élet + Stílus a Facebook-oldalunkon, kövessen minket:

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
EURO 2020 - kövesse a foci-Eb összes hírét a hvg.hu-n!
Itthon Lengyel Tibor 2021. június. 20. 15:00

Könnyen szerzett százmilliók - az államban nyugodtan bízhatnak Gődény és társai

Közeledik a 2022-es választás, de még a 2018-as után is 2,1 milliárd forintot próbál behajtani az állam azoktól a pártoktól, amelyek nem érték el akkor az 1 százalékos eredményt és emiatt vissza kellene fizetniük a kampánytámogatást. Köztük van az ezzel már 2014-ben megbukó, de azóta más miatt elítélt egykori monoki polgármester, Szepessy Zsolt, valamint a járványveszélyt tagadó Gődény György pártja is. Semmi garancia nincs rá, hogy mindez nem ismétlődik meg jövőre.