Élet+Stílus hvg.hu 2021. május. 05. 10:22

Megvan, hol lesz az új Dürer Kert

Az Ajtósi Dürer soron lévő épületet már le is bontották. Két éve keresték az új helyet; a kerthelyiség üzemelni fog az építkezés alatt is.

A XI. kerületi, újbudai Duna-parton, a Hengermalom út és az Öböl utca találkozásához költözik a Dürer Kert, miután lebontották az Ajtósi Dürer sori épületet – adta hírül a klub a Facebookon. „Szellemiségünket, sokszínűségünket, elkötelezettségünket továbbvisszük; ahogy mindent megteszünk azért, hogy a régi Dürer hangulatát is átültessük az új helyre” – írták.

Eljött a pillanat, amire mindannyian nagyon vártunk! ������������Örömmel és lelkesedéssel osztjuk meg veletek, az új Dürer Kert...

Közzétette: Dürer Kert – 2021. május 5., szerda

Mint írják, közel két éve keresték a megfelelő helyszínt, és ebben cégek, önkormányzatok és magánszemélyek is próbáltak segíteni nekik; ilyen megkeresés révén találták meg a megfelelő helyet is. Az új kerthelyiség nagyobb lesz, mint az eddigi, ráadásul vízparton, közel a természethez lehet majd bulizni. „A két koncertterem minden szempontból meg fog felelni napjaink és a következő évtized elvárásainak, hazai és nemzetközi szinten. Ám most egy nagyon komoly tervezési és kivitelezési szakasz áll előttünk” – írták.

A kerthelyiség az építkezéssel párhuzamosan már üzemelni fog, „amint meg tudjuk teremteni a méltó feltételeket”. A termek építéséről és megnyitásáról hamarosan további információk várhatóak.

Ahogy korábban megírtuk, a klub korábbi területére és környékére környezeti hatásvizsgálat nélkül kapta meg az építési engedélyt a Dürer Befektetési Kft., amelynek tulajdonosa Garancsi István és Scheer Sándor; az ő érdekeltségük az állami közbeszerzéseken rendkívül sikeres Market-csoport. A helyszínre 34 ezer négyzetméteren két irodaház és három lakóépület épül majd.

Még több Élet + Stílus a Facebook-oldalunkon, kövessen minket:

Vállalkozás Gyükeri Mercédesz, Rácz Gergő 2024. december. 29. 17:30

Ahol a rizs az isten és perui a spárga: a Nobuban jártunk

Lehet variálni egy felső polcos étteremlánc menüsorában, vagy az főben járó vétek? Honnét tudja egy ázsiai kulináriát szolgáló étterem beszerezni az alapanyagait Budapesten, és hogy lesz a megoldás végül Spanyolország? Ezekről és sok másról faggattuk a Nobu Budapest séfjét, Schreiner Gábort, közben azt is megkérdeztük, hogy a halak filézése közben milyen gyakran vágja meg a kezét.