Élet+Stílus hvg.hu 2021. május. 04. 09:35

29 hetes terhesen, egy repülőgépen szült egy amerikai nő

Egyszer csak orvosra volt szükség a Salt Lake Cityből Honoluluba tartó gépen.

Idő előtt beindult a szülése annak a nőnek, aki Salt Lake Cityből Hawaiira utazott még április 28-an egy családi vakációra. Lavinia Mounga a terhessége 29. hetében volt ekkor. Nagyjából félúton járt a repülő, amikor felvetődött, hogy orvosra lenne szükség. Szerencsére három koraszülött intenzív ellátásban dolgozó ápoló is volt a gépen, ők azonnal akcióba léptek, csakúgy, mint a gépen utazó orvos.

Mivel a repülőgépen nem állt rendelkezésre egy koraszüléshez szükséges felszerelés, a csapat minden kreativitására szükség volt. A köldökzsinórt például cipőfűzőkkel vágták el, és egy okosórával mérték a baba szívverését. Ráadásul az egész szülést a gép szűkös terében kellett levezetniük.

Amikor megszületett és felsírt a baba, az egész repülőgép tapsban tört ki. A járatot Honoluluban orvosok várták, az anyát és a babát kórházba szállították, ahol később a szülést levezető ápolók meglátogatták. Azt mondták, nagyon érzelmes találkozó volt.

Az anyát azóta már kiengedték, de a koraszülött babát még a kórházban tartják. Kisfiú, Raymondnak hívják.

Még több Élet + Stílus a Facebook-oldalunkon, kövessen minket:

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Minden hír a koronavírus-járványról
Tech Bedő Iván 2021. május. 13. 13:12

Ha már a rendőrséget is zsarolják, akkor tényleg baj van

A hackerek az ellopott adatokat már nemcsak titkosítják, hanem azzal zsarolnak, hogy ki is szivárogtatják az érzékeny információkat. A kiberbűnözők eszköztára bővül, már nem félnek közművek - mint most egy olajvezeték - ellen bevetni őket, vagy akár a hatóságokat is támadják. A háttérben felsejlenek a kevésbé demokratikus berendezkedésű államok.