Élet+Stílus hvg.hu 2021. április. 07. 14:31

1300 kilométer távolságból mentette meg a tiktokozó fiú életét

Gyorsan kapcsolt a tinédzser, így hamar érkezett a segítség.

A 12 éves Trent Jarrett a nála egy évvel idősebb Caden Cotnoirnak köszönheti az életét. A két amerikai fiú csaknem 1300 kilométerre lakik egymástól, sosem találkoztak, csupán az kötötte őket össze, hogy mindkettejüket érdekli a horgászat és a vadászat, és használják a TikTok közösségi applikációt.

Jarrett húsvétkor Nyugat-Virginiában quadozott, amit élőben közvetített a platformon, ám a stream hirtelen elsötétült, és csak az addig száguldó fiú segélykiáltásait lehetett hallani. Hamarosan már számokat kiabált, mint később kiderült, a nagyszülei telefonszámát. Az volt az egyetlen, amelyik eszébe jutott.

A történteknek tanúja volt Cotnoir, aki épp a bejelentkezést figyelte New Hampshire-i otthonában. Gyorsan kapcsolt: lejegyezte a számsort, majd felhívta a számot, hogy figyelmeztesse Jarrett családját. A szüleinek sikerült megtalálniuk a fiút; mint kiderült, bukott, és a quad alá szorult.

Attól kezdve, hogy baleset érte, Jarrett húsz percet töltött el a járgány alatt, és kisebb vágásokkal, zúzódásokkal úszta meg az esetet. Hétfőn Zoomon beszélt Cotnoirral, hogy megköszönje a segítségét.

(via Sky News)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Minden hír a koronavírus-járványról
Itthon Bihari Ádám 2021. április. 20. 06:30

Levegővétel az intenzív osztályon: kinek jusson?

Elképesztően magas a halálozás azok között a Covid-betegek között, akiket lélegeztetőgépre kapcsolnak, akiket viszont ennél enyhébb módszerekkel kezelnek, túlélhetik. A szakemberek szerint viszont nem véletlenül találták fel a gépeket, azok nem halálos ítéletet jelentenek, hanem éppen az utolsó esélyt az életre. Javíthatna a halálozási számokon, ha az orvosok feltehetnék a kérdést, amely alapján meghozhatnák a legnehezebb döntést: kinek több az esélye a túlélésre? Itthon ez egyelőre tabu.