Élet+Stílus hvg.hu 2021. február. 22. 18:35

Emu kóborolt a kirándulók között Budapest határában – videón, ahogy elfogták

Nagyon szelíd volt a hatalmas madár, de nagyon fürge is.

Emu sétált a kirándulók nyomában vasárnap délután Budapest határában – számol be az RTL Híradó. A madarat a Róka-hegy környékén látták először. A kirándulók előbb a nemzeti parkot, majd az állatmentőket hívták. Végül az egyik óbudai lakóteleptől nem messze fogták el.

Schütz Éva állatorvos azt nyilatkozta a Híradónak, hogy ez a példány nagyon szelíd volt. Problémát jelentett viszont a befogásánál, hogy rendkívül gyors is, így félő volt, ha nem sikerül elkapni, újra elszalad. Végül egy pogácsával csalták magukhoz a befogást végzők az emut, majd pedig egy zsákba tették őt.

Ide kattintva eléri a Nyüzsi további cikkeit, azonnali véleményeket, érdekességeket, szórakoztató mémeket, gif-eket, videókat.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Minden hír a koronavírus-járványról