Élet+Stílus hvg.hu 2020. december. 17. 10:08

Egykori magyar válogatott focista állt ki a melegek jogai mellett

Hrutka János több követőt is elveszített, miután posztolt egy Grecsó-idézetet.

Grecsó Krisztián szerdai bejegyzését megosztva reagált Hrutka János a kormány héten elfogadott Alaptörvény-módosítására, amely rögzíti, hogy „az anya nő, az apa férfi”, illetve hogy a családi kapcsolat alapja a házasság.

„Mennyi parlagon maradt talentum, egész életre összegyűrt lélek kell még bizonyságul, hogy a család az család. Miért érdeke és kinek, hogy a melegekre kenve az egészet, inkább Olaszországba kerüljenek a gyerekek, minthogy olyan szülőjük legyen, akit az alkalmassági valamelyik akadálya közben elhagytak, és nem adott nekik az élet másik szerelmet, de csurig vannak felelősséggel és szeretettel” – írta korábban a szerző.

A 24-szeres magyar válogatott labdarúgó nem fűzött egyéb kommentárt a bejegyzéshez.

A poszt alatti hozzászólásokban többen azt írták, hogy tisztelik Hrutkát a kiállásáért, de sokan jelezték, hogy nem követik tovább a focistát a bejegyzés miatt.

& quot; Mennyi apróra metélt gyereksors kell még, hogy világos legyen, a család az család . Hány újszülöttnek Kell Meg ... Közzétette: 2020. december 16., szerda

Kedden Ördög Nóra jelezte támogatását, a kormányközeli TV2 műsorvezetője egy melegjogi civil szervezet jelszavával pózolt az Instagramon.

A kormány kedden kilencedszer is módosította az Alaptörvényt, amelybe többek között bekerült a szülők nemének rögzítése és a család definíciója, és kiegészült a gyermekek védelméről szóló rész is, azzal, hogy „Magyarország védi a gyermekek születési nemének megfelelő önazonossághoz való jogát, és biztosítja a hazánk alkotmányos önazonosságán és keresztény kultúráján alapuló értékrend szerinti nevelést”.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Minden hír a koronavírus-járványról
Itthon Windisch Judit - Dezső András 2021. április. 12. 17:05

Mennyire egyedülálló a magyar modell, amely rekordszámok mellett döntött az iskolák nyitásáról?

Az európai példák azt mutatják, hogy az iskolákat csak azután kezdték el vagy kezdik el kinyitni, hogy javulnak a járványügyi adatok. Kivétel ez alól Ausztria, ahol viszont egy intenzív teszteléssel kompenzálnak és nem is állnak rosszul. Noha itthon a környékbeli országokhoz képest magas a fertőzöttségi és halálozási adat, az is igaz, hogy szinte sehol sem álltak olyan jól oltásban, mint Magyarországon, ahol azonban a jól haladó oltások ellenére még messze a nyájimmunitás.