Élet+Stílus hvg.hu 2020. december. 04. 11:35

Máris több kisfilm készült Szájer meneküléséről

A Cannes-ban is bemutatott Itt vagyok és a Balaton Method rendezőjét, Szimler Bálintot megihlette a hátizsákos szökési kísérlet.

Nehéz jobban parodizálni Szájer József botrányának ügyét annál, amit a belga ügyészség közölt az esetről: a fideszes EP-képviselő eszerint megpróbált elmenekülni egy "házibuliból" (amire a helyi lapok szexpartiként utalnak), ráadásul egy ereszscsatornán keresztül, a hátizsákjában droggal.

Az online népművészetet persze azóta is lázban tartja az ügy, de most egy elismert filmrendező, az Itt vagyok című rövidfilmjével Cannes-ba is meghívott Szimler Bálint, a Kodály Method és a Balaton Method alkotója több, pár másodperces, barkácskörülmények között készült kisfilmet is közzétett az ügyről az Instagram-oldalán.

A Brüsszel helyett valahol a magyar vidéken játszódó szkeccsekben nem nehéz ráismerni a politikai botrány részleteire, de ha valaki mégis elgondolkodna, annak segítenének az olyan hashtagek a bejegyzésen, mint a #szajer #jozsi #eresz #hatitaska #hazibuli és a #fidesz.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hírek a koronavírus-járvány második hullámáról