Élet+Stílus hvg.hu 2020. november. 24. 16:29

Kifejezetten kutyáknak írtak karácsonyi dalt

Olyan hangokat és zajokat használtak, amelyekre elvileg reagálnak a négylábúak.

Idén karácsonykor a szokásos All I Want For Christmas-Last Christmas-Feliz Navidad-zenei menüsor mellé betehetünk egy új, idegennyelvű szerzeményt is, mégpedig a Raise the Woof! című, kifejezetten kutyáknak szóló számot.
A CNN azt írja, a dalt a Tails.com nevű, kutyaeledeleket gyártó cég tudományos kutatások alapján készítette: megvizsgálták, milyen hangokra reagálnak a négylábúak.

Idén karácsonykor a szokásos All I Want For Christmas–Last Christmas–Feliz Navidad-zenei menüsor mellé betehetünk egy új, idegennyelvű szerzeményt is, mégpedig a Raise the Woof! című, kifejezetten kutyáknak szóló számot.

A CNN azt írja, a dalt a Tails.com nevű, kutyaeledeleket gyártó cég tudományos kutatások alapján készítette: a kutatók egy 25 kutyából álló fókuszcsoportnak több mint 500 hangot játszottak le, és elemezték az arra adott reakcióikat (az éberség, a farokcsóválás, a fej mozgatása mind arra utalt, hogy a kutyáknak tetszik, amit hallanak).

A dalba ugatás, fütyülés, de az "ebédidő" felszólítás és az "ülj" parancs is bekerült, mutatjuk:

A cég készített egy válogatást abból, milyen izgatott reakciókat produkáltak a négylábúak a dal hallatán:

De a Twitterre is szép sorban kerülnek fel a gazdik videói, ezen a két felvételen például úgy látszik, van, hogy némi délutáni szieszta sokkal, de sokkal érdekesebb, mint holmi karácsonyi kutyadal:

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Minden hír a koronavírus-járványról