Élet+Stílus MTI 2020. november. 03. 10:12

Azért gyújtott fel templomokat, hogy blackmetálosként felvághasson

25 évet kapott egy amerikai férfi, aki három templomot gyújtott fel.

Huszonöt év börtönbüntetésre ítéltek hétfőn három templom felgyújtásáért egy amerikai férfit, aki vallomása szerint így próbált nagyobb ismertségre szert tenni blackmetal-zenészként.

A 23 éves Holden Matthews beismerte bűnösségét, és elmondta, hogy megbánta a tettét, és azt is, hogy az eset óta "visszatalált Istenhez".

Az ügyben eljáró bíró a szabadságvesztés mellett 2,6 millió dollár kártérítés megfizetésére kötelezte.

A férfi afroamerikai gyülekezetek három templomát gyújtotta fel tavaly tavasszal Louisiana államban. Az épületek üresek voltak. A gyújtogatásnak nem volt rasszista indítéka a törvényszék megállapítása szerint. Matthews az 1990-es évekbeli norvégiai templomgyújtogatások mintáját követve próbált presztízst szerezni blackmetal-zenészként.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Minden hír a koronavírus-járványról
Itthon Ballai Vince 2021. április. 13. 20:00

„Az első hullámot még kinevettük, most napról napra jönnek a megdöbbentő halálesetek”

Egy család negyvenes éveiben járó testvérpárja – csak egy példa az Ózd környéki roma közösségekben koronavírus miatt elhunytak közül. A vírus nem válogat, egy helyi háziorvos szerint többségi és a kisebbségi közösségekben egyformán tombol a járvány. A romák körében mégis nagyobb a kockázat, de nem csak az általánosan rosszabb egészségi állapotuk miatt.