Élet+Stílus hvg.hu 2020. szeptember. 18. 13:06

Angliában bezárták a vírushelyzetre átalakított koncerthelyszínt is

Magyarország kifejezetten megengedő a bulik tekintetében.

Koronavírus - a második hullám

Fél évvel a koronavírus-világjárvány tavaszi kitörése után megérkezett a pandémia második hulláma. A fertőzöttek számának radikális emelkedése egyre több országot kényszerít ismét korlátozások bevezetésére annak ellenére, hogy a világgazdaság még magához sem tért a tavaszi járványkitörés hatásaitól. A jelek szerint a második hullám Magyarországot is elérte. Kövesse híreinket!

Az emelkedő fertőzési számok miatt be kellett zárni Anglia egyetlen olyan koncerthelyszínét is, amely megvalósította a közösségi távolságtartást – írja a Lángoló gitárok.

A newcastle-i Virgin Money Unity Arenában külön elkerített részek voltak a színpad előtt, ahová kis csoportok tudtak jegyet venni.

Olyanok léptek fel itt a nyáron, mint Van Morrison, a Libertines, Frank Turner vagy a Maximo Park, a tervezett Kaiser Chiefs-, Declan McKenna-, Bongo’s Bingo-bulikat törölték. Az utolsó fellépő a Chase & Status duó volt.

Magyarországon ötszáz főig továbbra is bármilyen buli tartható, ülőhelyes koncert pedig korlátozás nélkül mehet, mindez maszk nélkül. Igaz, 11 után a szórakozóhelyeknek be kell zárni.


Koronavírus - a második hullám
A sorozat további cikkei

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!