Élet+Stílus hvg.hu 2019. november. 11. 10:52

Hazakajakozott Norvégiából a magyar férfi

A 4600 kilométeres távot közel fél év alatt tette meg.

Varga Richárd május végén szállt vízre kajakkal a norvégiai Lofoten-szigeteknél, ahol több mint tíz éve él. Az utat arra használta, hogy pénzt gyűjtsön a Bátor Tábornak – írja a Bors.

A Norvégiában kajaktúra-szervezéssel foglalkozó férfi május 24-én indult, és 4600 kilométert evezett a norvég, svéd, dán tengerpartot követve Németországig, aztán a Rajnán, majd a Majnán keresztül jutott el a Dunáig.

Közel százan várták a Mosoni-Duna partján a kajakost Dunakilitin szombaton. Köztük az édesanyja, aki mákos kalácsot sütött a fiának, de persze pezsgővel és kupával is készült a befutóra.

Varga Richárd ép bőrrel, betegeskedés nélkül megúszta a kalandot, annak ellenére is, hogy az utolsó héten például nem tudott fedett helyen aludni.

A vízen töltött hónapok alatt került életveszélyes helyzetbe: épphogy megúszott egy uszálygázolást.

Richárd az általa elindított gyűjtés miatt a Facebookon végig dokumentálta a 4600 km-es utat.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Minden hír a koronavírus-járványról
Élet+Stílus Vándor Éva 2021. március. 08. 09:35

Harry és Meghan: ez a bosszú inkább keserű volt, mint édes

Harry herceg és Meghan Markle Oprah Winfrey-nek adott interjúja több címlapra kívánkozó állítással is szolgált, és a maga jól megkomponált nyersességében engedett betekintést egy diszfunkcionális család életébe. A Buckingham-palotában nem lesznek boldogok.