Élet+Stílus Csányi – Czeglédi – Tóta W. 2019. augusztus. 02. 20:00

És evett már rántott kovászos uborkát?

Mi igen. Összeszedtük az elmúlt évek nagy rántott receptötleteit, és megvalósítottuk, hogy önnek már ne kelljen. Tanulság: nem kell mindent panírozni.

Ma még a sültkrumpli meg a rántott hús mentén zöldül az élet

– énekelte 1994-ben a Kispál és a Borz, és úgy tűnik, ez az elmúlt 25 évben szinte mit sem változott. Nincs mese, a magyar otthonokban a rántott hús örök, de lényegében bármit szívesen kirántunk, ami arra alkalmas. Attól függ, kinek mi a szokatlan, de mi még nem találkoztunk például rántott kovászos uborkával vagy pacallal – egészen mostanáig.

A panírozás és a kóstolás után természetesen pontokat is adtunk, a végeredmény így alakult:

Szalonna: 9,5
Pacal: 0
Kovászos uborka: 3
Túró Rudi: 8,5
Snickers: 5
Pilóta piskótatallér: 7,5
  • Szalonna: 9,5
  • Túró Rudi: 8,5
  • Pilóta piskótatallér: 7,5
  • Snickers: 5
  • Kovászos uborka: 3
  • Pacal: 0

Még több Élet + Stílus a Facebook-oldalunkon, kövessen minket:

hvg360 Rácz Gergő 2025. március. 13. 19:48

A kormány akkor tiltja be, amikor már magától is megdögleni látszik a műhús

Könnyen lehet, hogy végnapjait éli a piaci csodának indult mesterséges húspiac: amíg a műhúsoknál továbbra is várat magára az áttörés, a növényi alapú alternatívát gyártó cégeknél rövid időn belül töredékükre estek a részvényárak. A folyamatnak több oka van, a piaci szereplők ezzel együtt optimisták, és a bátor befektetőknek a mostani szintek akár jó belépési pontot is jelenthetnek, ha épp akad elkölteni való pénzük. Lehet, hogy hazai célpontokat nem találnak, mivel a kormány újonnan bejelentett tervei szerint a teljes szegmenst betiltaná.