Élet+Stílus hvg.hu 2019. július. 19. 18:37

Utcai kávéfőzés miatt utasítottak ki két német turistát Velencéből

Triesztben pedig azért bírságoltak meg 100 ezer forintra egy osztrák férfit, mert két fa közé kifeszített függőágyon aludt.

Egy osztrák turistát 300 euró (csaknem 100 ezer forint) bírsággal sújtottak Olaszországban, mert két fa közé kifeszített függőágyon aludt egy pínealigetben Trieszt tengerparti üdülőnegyedében. Velencében a Rialto hídtól nem messze az utcán főzött kávét egy kempingfőzőn egy német turista, ő és társa ezer eurós bírságot kapott.

Az 52 éves bécsi férfit azon a címen büntették meg Triesztben, hogy egy önkormányzati rendelet értelmében tilos "bármilyen tárgyat fára vagy faszerkezetre erősíteni" természetvédelmi okokból. A peches turistát a hét közepén kapta rajta a városi rendőrség egy éber őrjárata, amint a délutáni szieszta idején két mandulafenyő közé kifeszített függőágyon szundikált a Trieszt strandjára vezető út mentén, Barcola elővárosban.

A szokatlan büntetés híre hamar elterjedt a közösségi médiában, ahol olyan nagy felháborodást keltett a helyiek körében, hogy szombatra tiltakozó flashmobot hirdettek "Szabad függőágyakat!" címmel. A kommentelők rámutattak, hogy a környékbeliek előtt is ismeretlen a jogszabály, amelyre a járőrök hivatkoztak, és túlzás volt a büntetés, elég lett volna egy figyelmeztetés.

A Velencében utcán kávét főző német turistákat a tetemes bírság mellett a városból is kiutasították – jelentette be pénteken az önkormányzat. A két berlini férfit a helyi lakosok jelentették fel a rendőrségen azután, hogy leültek az utcán a Rialto híd közelében, és meggyújtották kempingfőzőjüket.

"Velencét tisztelni kell. Aki ellátogat a városba, és nem viselkedik rendesen, azt megbírságoljuk és kiutasítjuk" – mondta Luigi Brugnaro polgármestere.

Egy osztrák férfit is kiutasítottak a héten Velencéből, mert részegen beleugrott a Canal Grandéba egy vaporettómegállóból. A rendőrök húzták ki a vízből, és 550 euró bírsággal sújtották.

Vállalkozás Gyükeri Mercédesz, Rácz Gergő 2024. december. 29. 17:30

Ahol a rizs az isten és perui a spárga: a Nobuban jártunk

Lehet variálni egy felső polcos étteremlánc menüsorában, vagy az főben járó vétek? Honnét tudja egy ázsiai kulináriát szolgáló étterem beszerezni az alapanyagait Budapesten, és hogy lesz a megoldás végül Spanyolország? Ezekről és sok másról faggattuk a Nobu Budapest séfjét, Schreiner Gábort, közben azt is megkérdeztük, hogy a halak filézése közben milyen gyakran vágja meg a kezét.