A szép idő beköszöntével a napokban hivatalosan is megnyitották a fagylaltszezont Bécsben. A tavasz virágokat hoz a tölcsérekbe, de tiramisuval ünneplik a kézműves fagylaltok napját.
Mi minden különösebb csinnadratta nélkül nyaljuk a fagyit, de a szomszédban ennek is megadják a módját. Közhírré tétetett március 19-én, hogy hivatalosan beindították a fagylaltszezont az osztrák cukrászdákban, feltöltve a jeges tégelyeket. Az idény rögtön a kézműves fagylalt napjának ünneplésével kezdődik március 24-én, amikor is az Európa fagylaltjának választott tiramisut Thomas Infanti, a Gelato Tiramisu Italian Cup győztesének receptje alapján készítik és kínálják.
Ausztriában a következő hónapokban két kiemelt fagylalthétre készülnek. Az elsőt május 13-19. között tartják, amikor is 340 fagylaltozóban főleg virágos hideg nyalatokat kínálnak. Ami biztosan lesz, az a már közkedvelt rózsa, bodzavirág és ibolya (Sissi császárné kedvence), persze új, virágos kreációkkal is meglepik a közönséget. A második fagylalthét június 17-23. között a gyerekeké. Nekik az édességboltok polcairól már jól ismert kedvencek, többek között a csoki-banán, pillecukor, csokis keksz hűsítő változatával kedveskednek a cukrászok.
Ami pedig kicsinek-nagynak egyaránt nagyon bejön – akárcsak Magyarországon –, az a variegato, vagyis a réteges fagyi, amikor különböző gyümölcsszószokat, illetve csokoládé-, karamell- és egyéb szirupokat kevernek a jeges masszába, hogy márványos hatást keltsen.