Az elégedett vendég a jóízűen elfogyasztott étek után bement a konyhába, és valamennyi alkalmazottnak a kezébe nyomott még száz dollárt. Az eset egy Michelin-csillagos chicagói étteremben történt.
Vacsoraszámlájának több mint két és félszeresét, kétezer dollárt (félmillió forintot) adott borravalóként egy Michelin-csillagos chicagói étterem elégedett vendége a személyzetnek.
A Boka étteremben, akárcsak Amerika-szerte, 20 százalékos borravaló dukál a kiszolgálásért. A Seattle-ből érkezett Mike azonban 759 dolláros (191 ezer forintos) számláját kétezer dolláros (félmillió forintos) borravalóval fejelte meg.
A jóízűen elfogyasztott vacsora után bement a konyhába, és mind a 17 alkalmazottnak adott még száz dollárt, miután már 300 dollárt átadott a számlával.
Az étterem hétfőn az Instagramon tette közzé a fotókat, amelyek a vendégről és a boldog személyzetről készültek. Íme:
A Boka vezetője, Jon Leopold elmondta: nemcsak a váratlan jutalomnak örültek, hanem annak is, hogy a vendég bement hozzájuk, időt szánt rájuk, és megdicsérte főztjüket.
A szezonális amerikai ételeket kínáló Boka már elnyert egy Michelin-csillagot. A gesztus különösen azért jött jól az étteremnek, mert konyháját a szakácsművészet legrangosabb egyesült államokbeli elismerésére, a James Beard-díjra is jelölték, amelynek győztesét május 7-én hirdetik ki.