Élet+Stílus MTI 2018. április. 17. 19:31

Félmillió forintos borravalót adott, mert finomnak találta a vacsorát

Az elégedett vendég a jóízűen elfogyasztott étek után bement a konyhába, és valamennyi alkalmazottnak a kezébe nyomott még száz dollárt. Az eset egy Michelin-csillagos chicagói étteremben történt.

Vacsoraszámlájának több mint két és félszeresét, kétezer dollárt (félmillió forintot) adott borravalóként egy Michelin-csillagos chicagói étterem elégedett vendége a személyzetnek.

A Boka étteremben, akárcsak Amerika-szerte, 20 százalékos borravaló dukál a kiszolgálásért. A Seattle-ből érkezett Mike azonban 759 dolláros (191 ezer forintos) számláját kétezer dolláros (félmillió forintos) borravalóval fejelte meg.

A jóízűen elfogyasztott vacsora után bement a konyhába, és mind a 17 alkalmazottnak adott még száz dollárt, miután már 300 dollárt átadott a számlával.

Az étterem hétfőn az Instagramon tette közzé a fotókat, amelyek a vendégről és a boldog személyzetről készültek. Íme:

A Boka vezetője, Jon Leopold elmondta: nemcsak a váratlan jutalomnak örültek, hanem annak is, hogy a vendég bement hozzájuk, időt szánt rájuk, és megdicsérte főztjüket.

A szezonális amerikai ételeket kínáló Boka már elnyert egy Michelin-csillagot. A gesztus különösen azért jött jól az étteremnek, mert konyháját a szakácsművészet legrangosabb egyesült államokbeli elismerésére, a James Beard-díjra is jelölték, amelynek győztesét május 7-én hirdetik ki.

Kult Balla István, Németh Róbert 2024. november. 30. 20:00

„Ez az első olyan lemezanyag, aminek az írása közben józan voltam” – Analog Balaton-interjú

„A leszaromság is abból jöhet, hogy csináljuk, amit szeretünk, és nem kell magunkat megerőltetni” – írja le a nemrég Repedés című albummal jelentkező Analog Balaton a hozzáállásukat a világhoz. Szomorú-e a mai popzene? Milyen volt a tagok – Zsuffa Aba és Vörös Ákos – híres Kinizsi utcai albérlete? Miben más józanul dalokat írni, mint a korábbi gyakorlat? Interjú.