Élet+Stílus hvg.hu 2018. április. 12. 09:15

Mariah Carey beteg, és bátran beszél róla

Bipoláris zavarral diagnosztizálták, most már jól van, és felvállalja a betegségét.

Az énekesnő a People című magazinnak adott interjúban beszélt arról, hogy bipoláris zavarral él. A betegséget 2001-ben diagnosztizálták nála, de csak nemrég kezdte el kezeltetni. „Egészen mostanáig tagadásban és elszigeteltségben éltem, és folyamatos félelemben, hogy valaki leleplez” – mondta Carey, hozzátéve, hogy túl nehéz teher volt, és már nem bírta cipelni.

Az énekesnő azt mondta, kezelést és gyógyszereket kap a bipoláris II. zavarra. Ez az I-es típusúnál gyakoribb, de nem kevésbé súlyos diagnózis, amelyben depressziós és hipomániás (feldobott, hiperaktív hangulatú) fázisok váltják egymást.

Mariah Carey eleinte azt gondolta, hogy csak súlyos alvászavara van. Most, hogy kezelik, már jól érzi magát, sőt elkezdett beszélni a küzdelméről, hogy segítsen eltörölni a betegséghez kötődő stigmát. „Nem hagyom, hogy meghatározzon és kontroll alatt tartson engem” – mondta határozottan.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
EURO 2020 - kövesse a foci-Eb összes hírét a hvg.hu-n!
Itthon Lengyel Tibor 2021. június. 20. 15:00

Könnyen szerzett százmilliók - az államban nyugodtan bízhatnak Gődény és társai

Közeledik a 2022-es választás, de még a 2018-as után is 2,1 milliárd forintot próbál behajtani az állam azoktól a pártoktól, amelyek nem érték el akkor az 1 százalékos eredményt és emiatt vissza kellene fizetniük a kampánytámogatást. Köztük van az ezzel már 2014-ben megbukó, de azóta más miatt elítélt egykori monoki polgármester, Szepessy Zsolt, valamint a járványveszélyt tagadó Gődény György pártja is. Semmi garancia nincs rá, hogy mindez nem ismétlődik meg jövőre.