A Benedek-rendi kedvesnővérek kolostori cukrászműhelyében teljes nagyüzem van a nagyhét idején.
A Santa Escolastica apátság 1941 óta Victoria városában működő Szent Ferenc kolostorának apácái igencsak népszerűek Buenos Airesben és környékén: kézműves cukrászkészítményeiket szó szerint viszik, mint a cukrot. Az idei húsvétot már öt napos munkaszünettel – március 29-től április 2-ig – megülő argentinoknál az ünnepi asztalról elmaradhatatlan rosca de pascuá-k (húsvéti kalácsok) nagy része éppen a Szent Ferenc kolostor nővérei által készített hagyományos sütemények. Édes kenyértésztából sütve, középen-körben csokitojásokkal diszítve, cukrászkrénmmel töltve. gyümölcssziruppal ízesítve.
Ám ami igazán delikátesznek számít, az a Benedek-rendi apácák húsvéti csokoládétojása. Igyekeznek mindegyiket egyedivé tenni, ügyelve, hogy ne ismétlődjenek ugyanazok a rajzolatok, díszítések. Az argentin és belga alapanyagokból készülő tojások három méretben - 30-80 cm között - kerülnek ki műhelyükből, s a legnagyobbaknak a súlya a 3 kilogrammot is eléri. A legkisebbekből húsvét táján mintegy 3000 darabot adnak el, a közepes és nagyobb tojásokból 1000-1000 talál gazdára, a több kilós giga tojásból pedig 400-500 darab. A tojásokat maracujás, mentás, tejszínes, marcipános töltelékkel készítik.
Az apácák két csapatban dolgoznak, hatan a csokoládé konyhában, míg másik hat a sütödében. A szigorú napirend szerint hajnali fél ötkor kelnek, hogy felkészüljenek az ötkor kezdődő többórás ájtatoskodásra. Kilenctől azonban már a nagyon is evilági foglalatosság vár rájuk a déli ebédszünetig. Utána még délután ötig újra a műhelyben tevékenykednek.