Vonatokkal kezdte, aztán egy Boing 777-est is kidekorált, most meg a világ egyik legrégebbi cognac-házának palackjait öltözteti egy párizsi graffitis.
Miközben a keverőmesterek tudása generációról generációra öröklődik – most éppen a nyolcadik blend mester rajtolt –, a több mint 250 éves Hennessy alkalmazkodik a korszellemhez is. Első számú piacuk az USA, ahol a korábban sokszor konzervatívnak gondolt italkoktélok alapanyagaként definiálta újra magát. Legnépszerűbb és minden ízében kortárs cognac-juk a V.S. Limited Edition kiadása – a klasszikus palack felöltöztetésére minden év végén más alkotót kérnek fel a modern művészeti szcénából. Ezúttal egy street artos lett a befutó.
JonOne idén olyanoktól vette át a stafétát, mint Scott Campbell, az egyik legünnepeltebb tetoválómester, az Andy Warhollal párhuzamba állított Ryan McGinness vagy épp Futura, az első igazán nagy sztár a graffitiművészek között. JonOne Harlem graffitioázisa után Párizsban vált a street art mozgalom meghatározó egyéniségévé; vonatokkal kezdte, kiállításai és rekordokat döntő aukciói után egy 777-es repülőt is kidekorált.
Expresszív, absztrakt, urbánus – amit a Hennessynek festett, és megkérdőjelezhetetlenül mai. Színek, dinamikusan egymásra épített festékrétegek, és három ikonikus részlet alkotja: 1765, a Hennessy alapításának éve, a szőlő, mint párlataik alapja és végül a V.S.-t jelölő három csillag. Még az alapító dédunoka, Maurice Hennessy kezdett csillagokat használni a cognac-ok osztályozásához. A három csillag mai megfelelője a Very Special jelölés, amelynél az elkészítéshez használt párlatok között a legfiatalabbak is minimum két évet érlelődtek hordóban.
Ugyancsak Maurice írta 1870-ben a markáns X.O (avagy extra old), a ház ikonikus cognac-jának receptjét, ami azóta is változatlan: mintegy 100 különböző, minimum 12, de akár 30 éves hordóban érlelt párlatból házasítják.
Az eredmény mély és erőteljes, intenzív aromákkal teli, mint a kandírozott gyümölcsök és fűszerek. Selymes és egyszerre markáns, különösen hosszú utóízében is ott vannak a hosszú érlelés nyomai. Az elkészítését mostantól a ház 8. párlatmestere, a 39 éves Renaud Fillioux de Gironde felügyeli.