A Béke Szállóban rendezték 1985-ben az Amfora Terítési Verseny döntőjét, amelyről a Magyar Televízió is tudósított. Van itt minden, ami a 80-as éveket jellemzi, Záray–Vámosi-dal, Kudlik Júlia, a kádári gasztró népszerűsítése, benne Molnár Margit korszerű főzési tanácsai a zsírmentes ételek készítéséhez.
A zsűri elnöke pedig Fekete György belsőépítész volt, aki azóta is egy nemzet főzsűritagja, úgy, mint az MMA elnöke.
Fekete a „Két szív egy dallam” című sláger után kifejti többek között, hogy „van egy terítési kultúra Magyarországon, amelyet fejleszteni, ápolni rendkívül fontos volna”. (Ez a videón 14.10-től látható, de ajánljuk az egész műsort megtekintésre.)
Nem tudjuk, hogy azóta hogy van ezzel a most leköszönő elnök, mindenesetre reméljük Kötcsén is ügyelt a kifogástalan tálalásra, hiszen Németh Szilárd főséf oly nagy elánnal készítette a NER-fogást: "Főzünk közben egy jó kis erdélyi csorbát, menasági növendék marhából, füstölt marhanyelvvel, medveorrú gombával és pityókagombóccal."