Ropi, chips, gumicukor – kétségtelenül túl lehet velük élni egy fesztiválozós, bulizós éjszakát, még egy másnapos hajnalt is. De tudunk jobbat.
Nyugi, nem kell főzni. Ropogtatnivalók ezek is. S akit érdekel: még egészségesek is.
- Házi diákcsemege: Vegyünk háromféle aszalt gyümölcsöt, pörkölt mandulát, sózatlan pörkölt mogyorót és natur pattogatott kukoricát, keverjük össze őket, majd a mixet osszuk el kis légmentesen záródó tasakokba.
- Gyümölcsmix: Keverjünk össze szárított almaszirmot, aszalt sárgabarack- és szárított kókuszdarabkákat. Zacskózzuk be, remek és egészséges ropogtatni valók, ha ránk tör az éhség, és gyors energiapótlás kell.
- Energiabomba amcsi stílusban: Szendvicskenyér, mogyoróvaj, banán.
- Fűszeres turbó: Többféle olajos mag (dió, kesudió, mogyoró) kevés sóval, borssal és fűszerekkel (pl. oregano, bazsalikom, római kömény stb.) összeforgatva és megpörkölve. Remek éhségcsillapító, feldob, és mehet tovább a buli.
- Pirított fűszeres csicseriborsó: A csicseriborsót kedvenc fűszereinkkel, vagy csak némi sóval, borssal és őrölt pirospaprikával ropogósra pirítjuk. Tuti rostutánpótlás.
- Gyökérzöldséges ropogós: Egy zöldséghámozóval vékonyra szeletelünk céklát, édes burgonyát, répát, zellert. Néhány csepp olajjal, kevés sóval és őrölt borssal a sütőben ropogósra sütjük. Bedobozolva jól eláll.
- Parmezános ropogós: Pitát (készen kapható) cikkelyekre vágunk, és kevés olívaolajon, sóval, borssal megszórva ropogósra sütünk. Mielőtt kikapcsolnánk a sütőt, még forrón megszórjuk reszelt parmezán sajttal. Hagyjuk kihűlni, légmentesen záródó műanyag dobozban tároljuk.
(Tippek: FoodNetwork)